Panowie. A może już odblokowałem immo, a mam uszkodzony rozrusznik?
Bo przy przekręcaniu kluczykiem odzywa się przekaźnik w centralce immo nad bezpiecznikami i w module przekaźników za radiem. Czy przy zablokowanym immo te przekaźniki się stukają? Dioda mruga na konsoli, a jak włączam zapłon to świeci światłem ciągłym.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dotknij na krótko + do sterowania rozrusznika i jak sie odezwie to będziesz wiedział czy jest sprawny, lub zobacz czy masz na cienkim przewodzie do automatu rozrusznika + po przekręceniu kluczyka. Ale sądząc po zachowaniu diody niestety dalej jest zablokowane
A jak dioda działa jak immo odblokowane? Prosze o dokładny opis.
I jeszcze jedno pytanie, czy możliwe jest połamanie przewodów między drzwiami kierowcy, a karoserią? Bo może to jest przyczyną, że kodu awaryjnego auto nie przyjmuje?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 06:40
cabriolecik napisał/a:
A jak dioda działa jak immo odblokowane?
poprostu nie świeci
cabriolecik napisał/a:
I jeszcze jedno pytanie, czy możliwe jest połamanie przewodów między drzwiami kierowcy, a karoserią? Bo może to jest przyczyną, że kodu awaryjnego auto nie przyjmuje?
jesli ułamały się druciki to wszystko mozliwe ze tak jest ale wtedy nie działałby centralny.... tak mi sie wydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum