Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mam pytanie czy w moim roverku dozowlne jest planowanie głowicy lub inne czynności związane z jej regeneracją? Dzięki za odpowiedź
[ Dodano: Czw Lis 20, 2008 20:57 ]
I mam inne pytanie ile czasu jest potrzebne tak orientacyjne aby wymienić uszczelkę pod głowicą? Czy długo nie wymienianie jej może być przyczyną pęknięcia głowicy?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 23:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam pytanie czy w moim roverku dozowlne jest planowanie głowicy lub inne czynności związane z jej regeneracją? Dzięki za odpowiedź
oczywiście, ale tylko do głębokości 0,2mm i pozostałe czynności takie jak docieranie zaworów, wymiana uszczelniaczy zaworów czyszczenie /wymiana hydropopyhaczy itp również są dozwolone, a wręcz wskazane
Cytat:
I mam inne pytanie ile czasu jest potrzebne tak orientacyjne aby wymienić uszczelkę pod głowicą?
zależy jak długo zejdzie CI regeneracja... w jeden dzień bez problemu da sie zrobić
wolft1234 napisał/a:
Czy długo nie wymienianie jej może być przyczyną pęknięcia głowicy?
raczej mało prawdopodobne... musiałaby być kilka razy ostro przegrzana
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum