Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 17:26
mielony22 napisał/a:
podlaczam sie do prosby kolegow.tez mam ochote zrobic cos z tym szumem.ja np zauwazylem cos takiego.szyby przednie jak sie je domknie na maxa to wyginaja sie do zewnatrz i w srodku odstaja od drzwi.po lekkim "odpuszczeniu" jest juz ciszej.szyba dotyka drzwi i nie ma juz takiego szumu.to moja metoda by to troche zniwelowac.ale czekam na dalsze propozycje.
U mnie powyżej 120km/h zaczyna "cykać" szyba przednich lewych drzwi - taki metaliczno-szklany, wkurzający odgłos Ale to chyba ten typ tak ma i nie będę specjalnie z tym walczyć. Chyba, że ktoś wie jak się tego ustrojstwa pozbyć...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do wygłuszenia drzwi oraz poprawienia uszczelki drzwi to zgadzam się w 100%. W każdym niemal aucie po takim zabiegu robi się ciszej.
Co do lusterek. Jeśli dźwięk dochodzi właśnie z plastikowych zaślepek można zrobić uszczelkę z silikonu. Na folię wyciskamy pasek o długości jaka nas interesuje oraz o grubości jaką chcemy. Odkręcić lusterko i na brzegach lecz w taki miejscu żeby dobrze ścisnęły śruby przyłożyć/przykleić silikon.
Dobrym sposobem na wygłuszenie jakiś elementów na które ciężko jest przykleić matę bitumiczną (tutaj polecam lepsze materiały a nie takie które są powszechnie sprzedawane na allegro pod nazwą APP lub Boll za grosze które lubią pękać odklejać się. Z najtańszych polecam taśmę dekarską SOUDAL dalej maty STP bądź też Dynamat, Stinger. Powszechnie stosowane w Car Audio do wygłuszenia wnętrza auta) jest pasta tłumiąca. Ma konsystencję lepiku lecz po czasie twardnieje. Masa taka idealnie nadaje się na plastikowe elementy jak i wcześniej wspomniane przeze mnie trudno dostępne małe zakamarki.
To tyle ode mnie na temat wyciszenia autka.
Pozdrawiam
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Generalnie większość tulejek jest w twardości 80 Sh niektóre są miękkie i są w twardości 60Sh.
do tuningu sportowego 90Sh.
Na zamówienie można wykonać każdą w twardości od 60-90 Sh co 10.
[ Dodano: Sob Lis 22, 2008 13:10 ] kpt
Napisz coś więcej na temat tych uszczelek grzybków, myślę i myślę i nie bardzo wiem o jakie chodzi.
Może o te plastikowe spinki które trzymają uszczelkę?
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Generalnie to można je kupić bo w Lublinie w sklepach to je widziałem, ale nie kupowałem bo mam zapasowe z rozebranego anglika.
Popytaj na szrocie, na pewno znajdziesz.
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum