Wysłany: Sob Lis 22, 2008 16:58 [R45] PROBLEM PRZY ODPALANIU
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam duzy problem przy odpalaniu samochodu .. jak bylo cieplej nie bylo tak zel teraz temperatury troche spadly i kicha sie zrobila ..
Myslalem ze to akumulator ale wzialem go i naladowalem wydawalo mi sie ze problem zarzegnany ale niestety znowu .. pojechalem sprawdzic akumulator i ma 377/680 mocy rozruchowej ..
Zaczalem ostatnio krecic dopiero gdy podwojnie nagrzalem swiece i bylo troche lepiej ale dzis ponownie poszedlem do samochodu i myslalem ze nie rusze ..
Przy probie odpalania slyszalem ze akumulator probuje krecic i niestety nic .. z tlumika wydobywal sie gesty jasny dym .. krecilem po okolo 30sec kilka razy .. okolo 7razy w koncu zalapal ..
Co to moze byc ?
_________________ pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 01, 2011 00:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czytalem i te tematy byly podobne do mojego ale troche inne objawy wiec wolalem bezposrednio moj problem zamiescic ...
[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 15:18 ]
przeprowadzialem dzis kolejna probe przy moim samochodzie .. krecilem kilkan ascie razy i nie chcial odpalic wogole .. postanowilem wiec sprawdzic swiece ..
zaczalem wpierw od przweaznika czy podaje napiecie i wszystko gralo ..
pozniej sprawdzilem same swiece ale nie zdejmowalem mostka bo nie moglem odkrecic i NIE BYLO zadnej reakcji (moglem tak wogole to sprawdzic ?)
Pozniej podlaczylem sie na kable z 2 akumulatorem i odpalil mi bez zadnego problemu 'na kopa'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum