Wysłany: Nie Lis 23, 2008 20:04 [Wszystkie] Nakrętki zabezpieczające do felg
Czesc kupilem sobie roverka z aluskami oryginalnymi model COSMOS no i tam sa na jednej szpilce takie srobki zabezpieczajace a ja nie mam do tego klucza orientuje sie ktos czy to mozna dokupic?
Ciac trzeba bedzie czy cos jak to zdjac bez klucza?
Jutro dam fotke jak to wyglada
Ostatnio zmieniony przez gumowy Wto Lis 25, 2008 16:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gumowy, to prawdopodobnie nakretki anty kradziezowe do tego musi byc specjalny klucz moze ktos z twoich znajomych ma takie nakretki to by ci mógł pozyczyc ten klucz .
Pozdrawiam kondzio.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 20:11
kondzio508 napisał/a:
gumowy, to prawdopodobnie nakretki anty kradziezowe do tego musi byc specjalny klucz moze ktos z twoich znajomych ma takie nakretki to by ci mógł pozyczyc ... .
Pozdrawiam kondzio.
to jak ktos mialby taki klucz to nie widze sensu takich nakretek a tak apropo to gdzie takowe mozna zanbyc wogole nakretki ?
gumowy, to prawdopodobnie nakretki anty kradziezowe do tego musi byc specjalny klucz moze ktos z twoich znajomych ma takie nakretki to by ci mógł pozyczyc ten klucz .
Pozdrawiam kondzio.
Nawet gdy pożyczysz takie klucz to nie odkręcisz ! a dlaczego ? każda śruba zabezpieczająca to tak jakby (kłódka) . Każy komplet śrób zabezpieczających jest inny tzn.. inny jest klucz (przelotka) i choćby nawet kupisz dwa takie same komplety śrób zabezpieczających to klucze nie pasuja do siebie niestety.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Miałem podobny problem, z tym że mi się to zabezpieczenie ukręciło (złamało na ząbkach - zabezpieczenie starego typu). Przechodząc do sedna sprawy, ratuje cię tylko ślusarz, nie ma innej opcji, bo nigdzie nie dokupisz takiej samej nakrętki jak ty posiadasz.
A ja po zmianie kół na zimowe zostawiłem pod garażem i po kluczyku.Przecinakiem odkręciłem stare i założyłem nowy komplet kupiony na allegro.i po sprawie.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 18:47
Witam wczoraj właśnie demontowałem takie śruby na klucz,który właściciel złamał jest to nie lada problem.Ja poradziłem sobie z nimi w sposób:wytoczyłem z sześciokąta rurkę,która miała otwór średnicy łba śruby,nałożyłem ją na śrubę przyspawałem do niej i kręcąc za kluczem za sześciokąt odkręciłem tak wszystkie tak po kolei bo żadne inne sposoby nie pomagały.
_________________ Człowiek nie wielbłąd musi się napić
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 21:07
miałem taki sam problem i radze ci popytać u wulkanizatorów lub warsztatach samochodowych bo tylko oni mogą mieć specjalny klucz uniwersalny zaciskowy do odkręcania śrub zabezpieczających u mnie to trwało gdzieś ok 10 do 15minut bez żadnego piłowania i spawania facet młotkiem nabija taki klucz i bez problemów odkręca zabezpieczone śruby bez uszczerbku na felgę i śruba cała
Witam.
Jak już kilku kolegów wyżej miałem też ten problem!
Moja rada:
Jedz do wulkanizatora coś wymyśli oni takie problemy mają na co dzień.
Ja byłem i odkręcił mi te śruby. Ale teraz sam bym to zrobił. Wziął bym jakiś starszy klucz zwyjły nie oczkowy, dopasował tak żeby był rozstawem trochę mniejszy od szerokości tej śruby anty kradzieżowej przyłożył i młotkiem trochę wbił i odkręcił. Tak zrobił u mnie wulkanizator. Niema śladu na feldze. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum