Miałem kiedyś zapisane wszystkie nazwy tych typów żarówek ale gdzieś mi ta lista zaginęła. Ale wyciągnij sobie jeszcze na wszelki wypadek orig. z przełącznika i sprawdź czy to 8mm jest. Powinno być R3 Socket
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 07:11
8mm ale na długość mniej, te diody pewnie będzie trzeba ciąć. W r200 mają krotki cokolik. Poza tym temat był maglowany na forum dobre par ę razy i wszystko jest opisane łącznie z linkami.
Diody mają ten problem że mają ustalony kąt świecenia i przeważnie świeci w jednym kierunku . Przedstawiona powyżej dioda stożkowa teoretycznie ma kąt 180 stopni ale w przycisk wkładasz go od góry jak dobrze pamiętam i dioda nie ma prawa dobrze i równomiernie go oświetlić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
musisz wyciagnac caly ten plastik, srubokretem delikatnie i wyjdzie chyba trzeba bylo to przekrecic - ale nie pamietam dokladnie juz. poprobuj, mi sie udalo za pierwszym razem.
tam masz zaczepione wasy-druciki od zarowki, ktore musisz odplatac z tej podstawki.
zdejmujesz taka kolorowa gumowa oslonke i masz zaroweczke.
podmieniasz zarowke na dobra.
nakladasz gumke.
zawiazujesz druciki i wkladasz do wlacznika i ... tyle
najtrudniejszy element tego wszystkiego to zakup zarowki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Od spodu są dwa okrągłe naciete kółka - cokoliki. pomarańczowy jest od podświetlenia guzika a żółty od kontrolki. przekręcasz delikatnie w lewo, podważasz i wychodzi Reszte napisał maniaq
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 74 Skąd: nie wiem
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 14:18
Jeszcze taka moja sugestia, bo też niedawno wymieniałem te żaróweczki i przez nieuwagę kupiłem te dłuższe.. trochę pogłówkowałem (:D) i doszedłem do tego żeby nie wkładać ich całych w ten cokół tylko trochę wyciągnąć razem z drucikami. Po jednej stronie zawinąłem druciki tak jak były pierwotnie a po drugiej zagiąłem druciki żarówką w stronę tej lampki, w ten sposób nie tylko poradziłem sobie z za długimi żarówkami ale tez dostałem efekt nieco mocniejszego prześwitu bo żarówka jest bezpośrednio skierowana w stronę kierowcy.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum