Wysłany: Sro Gru 03, 2008 11:34 [R75] Nie można uruchomić silnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
hej.
Mam problem. Potrzebuje pilnie odpalic rovera 75 Diesla. Stal pol roku bez zadnego rozruchu...
spinam kablami ale nic nie gada. Mysle nad zakupem prostownika ale czy po odpieciu aku nie pozeruja mi sie alarmy etc??? Jesli tak to co wtey? nie mam kodow zadnych przy nim.[/i]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 15:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 11:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok zawiozlem aku do mechanika - laduja mi go. I teraz pytanie - jakich niespodzianek moge sie spodziewac po wlozeniu go - co trzeba rozkodowac? radio i tak juz na podpietych kablach rozruchowym pytalo o kod.
Ewenwtualnie jesli sie okaze ze padniety jest aku to czy uciagnie mi to auto pozyczony aku o mocy 450A EN?
Jedynie będziesz miał rozkodowane radio, komp. pokładowy się zresetuje ale to bez znaczenia (czasami nawet wskazane). Nie odpalaj na siłę, przekręcenia rozrusznikiem do 2-3 sek. Jak odpali to go nie piłuj niech sobie pochodzi na wolnych obrotach z 15 min.
Akumulator na dłuższą eksploatację zdecydowanie za mały.
Aku po pol roku bez ruszania juz sie prawdopodobnie zasiarczyl. Nic z niego raczej juz nie bedzie. Moze zakreci ale pozniej pewnie padnie bardzo szybko.
gag napisał/a:
aku o mocy 450A EN?
jest dobre ale do benzyny.
[ Dodano: Pią Gru 05, 2008 13:02 ]
Co do odpalania to tak jak napisal PHJOWI ostroznie zeby nie narobic szkod bo moga trzymac panewki lub pierscienie w cylindrach.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Odpalil do strzalu po podpieciu tego aku z astry.
Dzisiaj odebralem ten jesgo oryginalny - ladowal sie 24h u mechanika i mowi ze cos tam jest z 8v - sprobujemy. Radio czeka na kod reszta chodzi.
Zaznaczam ze potrzebowalem go tylko odpalic i przejechac nim 200 km dzis i tam juz dostanie nowe aku i pod mlotek.
Moze jakis chetny?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum