Witam. Przygotowywuje mojego roverka do KJSów ( w przyszłości może do czegos poważniejszego) i chciałbym zapytać o zawieszenie, czy macie jakieś propozycje co do sportowych amortyzatorów?, patrzyłem na całe zawieszenia Koni, ale niestety 2tysiace za sama zawieche to dla mnie za duzo.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 08:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to CI powiem z wlasnego doswiadczenia, ze najpierw sprobuj a potem dumaj nad zawieszeniem To co ewentualnie mozna na poczatek i nie wplynie to na cywilna jazde to jakies dobre klocki hamulcowe i ewentualnie zmieniac na kjs-a opony na jakies zimowki z bardzo niskim bieznikiem. Fajnie sie trzymaja na asfalcie.
Firma Super-sport robi dobre zawiecha co ważne nie drogie gwinty i z regulacją kilkustopniową co do zawiecha w każdym moim Vw-yju miałem gwinta albo podobne tego typu akcje.Nie kupuj używek z alledrogo będzie umyte i suche a jak założysz to się wkur.......nówka z gwarancją co do wyboru auta co rover to auto prezesa klubu i kojarzy mi się ze spokojem i charmonią styl i klasa do sportu to się nie nadaje kup coś za kilka stówek golf mk I 1,8 lub gti i na tym się kształć wiem wiem łatwo powiedzieć trudniej zrobić ale stary tuningowiec ze mnie to coś wiem na ten temat pozdro.
moja jetta na gwincie
Prosze Cie, 400 to najzwyczajniejszy w swiecie kompakt a nie auto prezesa Ja wiem, ze to jest klub milosnikow marki, ale badzmy obiektywni. Civicow na ktorym jest oparty jezdzi sporo na kjsach, moc 111KM w aucie na przod przy probach sprawnosciowych to az nadto. Auto male, dosyc krotkie, w ciasnych slalomach dosyc fajnie sie prowadzi, dopiero jak sie ostro przegnie to wyczynia spore cyrki (testowalem). Wiadomo, jesli ma cos na powazniej jezdzic w takich zawodach to zawias do zmiany, ale polecam sie wstrzymac, bo sie moze okazac, ze autora watku w ogole to nie kreci, auto zrobione pod kjs nie bardzo mu pasuje do jazdy codziennej itp.
Możesz poszukać używanej zawiechy od MG ZS-a. W Polsce pewnie nie łatwo, ale na forum MG Rover org, powinieneś coś znaleźć. BTW. zawieszenie MG przerasta o lata świetlne zawieszenia VW i większość gwintów
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 14:01
A nie lepiej sobie do kjsu kupic jakas cliowke I albo cos tego typu? No chyba ze ta 400 to juz szrot to ok, bo przelecisz pare razy poi dziurach ibedziesz mial do wymiay to i tamto. Wez tez pod uwage to ze KJS to nie jest drift czy 400m, tam lecisz po dziurach, wybojach i takich tam, po kazdej zabawie jest tak ze cos umiera, albo juz zaczyna skrzypiec.
Jeśli uważasz, że 111KM przy tej masie to aż nadto to ok. Dla mnie to auto jest za wielkie
Mam kolegów co latają w KJS Fiestami xr`rkami 110KM i mówią, że jest w miarę OK... a tam waga jest po odchudzeniu 800KG
A zauwazyles, ze kolega chce dopiero sprobowac? Po co ma kupowac auto skoro po 2 razach moze stwierdzi, ze to nie dla niego? Ja tez do kjsow mialem inne auto, ale jakos raz pojechalem wielkim volvo i dawalo sobie spokojnie rade. Sporo ludzi staruje seriami kilka razy po to zeby stwierdzic czy ich to bedzie krecic.
Gratulacje dla domyślnych, chcę spóbować jak sobie będę radzil i czy mi się bedzie to podobało, po co mam od razu ładować kasę w auto a później się okarze, ze nie chce tego miec, a zawieszenie i tak musze zmienic bo te amorki które mam sa już mocno zmęczone.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 20:04
To sobie najpierw pojedz na takich amorachizobaczysz jak bedzie, zeby ewentualnie nowego zawiasu nie katowac. Jesli chcesz cos konkretnego kayab agx, regulacja twardosci, obniza chyba o 2cm. Konkretny amor juz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum