Kilka dni temu prosilem o pomoc bo moj Roverek nie odpalal.Okazało się że to sterownik pompy. Ale po naprawie okazało sie że swieci się kontrolka silnika. Czy to poprzednia usterka spowodowała czy cos nowego ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 09:24
Witam. Ta kontrolka jak zapewne wiesz zapala się gdy silnik (komputer) przechodzi w stan awaryjny - czyli dobiera ustawienia fabryczne (awaryjne) w taki sposób że możesz sobie dalej jeździć tylko prawdopodobnie wolniej i mniej dynamicznie. (najczęściej nie odczytuje żadnych pomiarów z czujników tylko ustawia na zadane wielkości ze swojej pamięci). Bardzo prawdopodobne jest że świeci się z powodu tej usterki o której napisałeś - należało by zresetować komputer i sprawdzić, możliwe też że jest jakaś nowa usterka np. jakiegoś czujnika - u mnie tak właśnie było - po awarii czujnika powietrza zasysanego przez silnik zapaliła się właśnie ta kontrolka - po naprawie nie zgasła aż do czasu resetu komputera.
Pozdrawiam.
Witam i dzieki za rady. Podpowiedzcie mi tylko gdzie najblizej Świnoujscia mozna podłączyc do kompa Roverka zeby to sprawdzic.Ztego co doczytałem sie na forum to solidnie robią w NOWE MIASTO NAD WARTA ale to zadaleko od Świnoujscia jeszcze raz dzieki i pozdrawiam
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 12:32
Przedsiębiorstwo Motoryzacyjne PTHW Szczecin S.A
Golisza 10
71-682 Szczecin
tel.: 0-91 455-89-87, sklep: 0-91 455-80-54, serwis: 0-91 455-77-22;
fax: 0-91 455-74-86
Mają komputer do roverków tylko sam będziesz musiał go obsłużyć bo z komentarzy wynika że żaden z pracowników tego nie potrafi
Powodzenia
A i sprawdź może każdy z tych : http://www.roverki.pl/gar...iewslink&sid=30
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum