witam. Słyszałem że na układzie dolotowym rover214 jest zamontowana zwężka która po odblokowaniu daje silnikowi z 75km do 90km. czy to prawda?jeśli można wiedzieć jak to zdemontować i czy się to opłaca.
Ostatnio zmieniony przez Brt Wto Gru 16, 2008 15:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 11:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedyna ewentualna zwezka to mniejsza przepustnica montowana w roverach z silnikiem K serii 1.4 16V (chyba tylko seria 200 na rynek niemiecki), powodowala ona spadek mocy z 103KM to czegos w okolicy 80KM. Bylo to spowodowane przepisami - w niemczech ubezpieczenie placi sie nie od pojemnosci silnika, a od jego mocy. Majac taki samochod, mozna zamontowac normalna przepustnice (48mm) i moc wzrosnie spowrotem do 103KM.
Jedyna ewentualna zwezka to mniejsza przepustnica montowana w roverach z silnikiem K serii 1.4 16V (chyba tylko seria 200 na rynek niemiecki)
Chodzi o R25. W niektórych krajach ze względów podatkowych/ubezpieczeniowych silnik 1.4 16V występował w zdławionej wersji 83KM.
picior napisał/a:
Słyszałem że na układzie dolotowym rover214 jest zamontowana zwężka która po odblokowaniu daje silnikowi z 75km do 90km
Pewnie było tak, że ten kto Ci to powiedział myślał, że w R200 jest silnik jak w Hondzie Civic. W HA faktycznie wystarczyło wymontować coś z dolotu i z 75KM robiło się 90KM.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 22:10
Czy przypadkiem problem nie rozbija sie o przepustnice a konkretnie o jej otwarcie? Gdzies bylo na forum (nawet fotki), ze slabsze wersje maja przepustnice o mniejszym kacie otwarcia (cos kolo 45 stopni) a silniejsze wersje otwieraja sie juz do 90 stopni.
chyba raczej nie ale skro tak piszecie ze wystarczy wimienić przepustnice to skoro ja bym włąsnie w swoim 1.8 148 km założył taką przepustnice od mg ZR 160 KM to wtedy jakiś przyrost powinienem mieć bo tak to czym by sie jeszcze te motory rózniły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum