Forum Klubu ROVERki.pl :: Thrillco vs Thef i kawał o viagrze light
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: piter34
Pon Gru 15, 2008 17:07
Thrillco vs Thef i kawał o viagrze light
Autor Wiadomość
maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 14:41   

kruszon napisał/a:
Ja mam troszke inne spostrzezenia - bardziej ogolne. Nigdy, naprawde nigdy nie sadzilem ze dojdzie do takich przepychanek slownych, rzucania jakichkolwiek zarzutow, donosow, podejrzen tutaj na forum. Jest to po prostu niesmaczne. Co gorsza, glownie miedzy nie forumowiczami a przede wszystkim Klubowiczami, Modami i Adminami. Laczy nas tu wspolna pasja i nie moge patrzec jak takimi watkami rozdzieracie to forum, dzielicie sie na jakies frakcje. Po cholere to? Nie wstyd Wam?

Nie kruszon, nam nie wstyd.

Chyba nie zbyt dokładnie spojrzałeś na ten wątek, bo wstydzić w nim powinna się dokładnie jedna osoba.

Ja nie widzę w tym nic niestosownego, oczywiście oprócz podejrzeń i epitetów rzucanych bez powodu i dlatego zabieram głos próbując tłumaczyć, to co moim zdaniem jest przeinaczeniem wynikającym z przewrażliwienia.

SPAMU¦

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 14:41   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

kruszon 

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 15:12   

maciej napisał/a:
Nie kruszon, nam nie wstyd.

Mi na przyklad jest wstyd. Taki dziwny jestem. Prosze tez zebyscie nie brali moich slow do siebie. Opisalem swoje odczucia zwiazane z tym watkiem i tyle. Chcialem zwrocic uwage na to ze wczesniej nie bylo czegos takiego tutaj i szkoda nerwow na takie historie.

maciej napisał/a:
Chyba nie zbyt dokładnie spojrzałeś na ten wątek, bo wstydzić w nim powinna się dokładnie jedna osoba.

Ja nie chce nikogo osadzac i napewno robic tego nie bede. Watek przejrzalem dosc dokladnie i stad moja wczesniejsza wypowiedz dotyczaca odczuc ogolnych. Nie bede wymienial osob, wskazywal palcem czy cos w tym stylu. Kazdy ma swoje zdanie i zawsze tak zostanie. Inaczej forum by nie istnialo ani jako technologia ani idea komunikacji. Ale w momencie kiedy zaczynamy jezdzic na siebie personalnie to moje wczesniejsze postrzeganie tego forum i ludzi wokol niego skupionych sie zmienia. A to bardzo mnie martwi i boli.

Pozostalej czesci nie komentuje bo nie chce wchodzic w dyskusje w meritum tego tematu.

Mam nadzieje ze ten watek sie kiedys skonczy i zniknie w odmetach internetowej historii. Dlatego zeby nie dokarmiac tematu z mojej strony EOT

Pozdrawiam

Thrillco
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 15:28   

Ok...ciąg dalszy nastąpił. Dzis byłem u dyrektora na rozmowie- przy okazji przedstawiono mi dowód w postaci wydruku tego maila...wraz z nagłówkiem w którym widniał i adres e-mail i podpis osoby z imienia i nazwiska. Nie bede się odnosił do postów traktujacych sprawe jako prowokacje. Ja po prostu poczekam. Panie B. czas na odwage. (B - pierwsza z trzech liter składających się na nazwisko). jedno jest już pewne - to nie był nikt z PKS-u, nie ma u nas zadnej osoby o takim nazwisku a zaden donos nie bedzie potraktowany powaznie bez realnego podpisu z imienia i nazwiska...choćby dlatego, ze czasem trzeba przeprowadzic jednak konfrontacje.

No....panie B. odwagi.

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 15:59   

Thrillco napisał/a:
Nie bede się odnosił do postów traktujacych sprawe jako prowokacje.

Ciężko to traktować inaczej, zwłaszcza teraz, gdy robisz z tego taką szopkę, czu teatr jednego aktora - nie wiem jak to nazwać:
Thrillco napisał/a:
Panie B. czas na odwage. (B - pierwsza z trzech liter składających się na nazwisko).

To nie kino - nie trzeba podnosić napięcia...
Bo i po co?

Żeby stanąć w świetle jupiterów?

Thrillco
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 16:02   

Nie Maciej - żeby zmusic gada do wyjścia z nory.

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 16:09   

W jaki sposób?

Jeśli jest zarejestrowany na forum, to łatwo to sprawdzić, ale musisz napisać kto to i pokazać nagłówek techniczny maila (adresy serweró itp).

Jeśli nie jest to przecież takimi "wywoływankami" przypominającymi grę w chowanego nic nie zdziałasz.

I jeszcze skąd pewność, że to prawdziwe dane. Przecież jak podał link do naszego forum, to wiadomo, że każdy przed kontaktem z nim sprawdzi dane na forum, a jak sprawdzi, to już dane "donosiciela" są mniej ważne, bo widać, że to co napisał to prawda.

Dodatkowo nie sądzę, żeby donosiciel był na tyle głupi, żeby nie wiedział, że Twoi szefowie podadzą Ci źródło informacji.

Dziwną metodę przyjąłeś.

I jeszcze jedno - to co jest w nagłówku maila drukowanym przez Outlook lub inny program jest bardzo łatwo sfałszować.

Paul 

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 20:04   

Kurde, jestem na "B" :shock: , tylko literka jedna więcej :(
Wychodzi, że to ja :hahaha:

bambi 

Rover 200

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 21:06   

poprostu was nie moge czytać... śmiech na sali :haha:

też jestem na B
tak to napewno ja, przyznaje się ;)

Thrillco, porażka... tyle tylko moge powiedzieć :evil:

violla 

MG TF

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 21:11   

A ja proponuję po prostu zadzwonić do przełożonego Thrillco i przekonać się czy to prawda :wink: , bo ta zabawa w kotka i myszkę to już jest dziecinada! Thrillco, co Ty na to ? :wink:

Thrillko, rozumiem, że skoro Twój szef tak poważnie potraktował donos, to dalej śledzi temat na forum. Zagląda tu i co czyta ? Donos Thrillco na kolege z pracy :lol:
Thrillco napisał/a:
co do kolegi..nie ma szans bo tym samym ukrecił by bata na siebie i to grubego, choćby dlatego, że wiecej siedzi na sieci niż pracuje. Własciwie prace zaczyna od właczenia przeglądarki i trzeba go wybudzic do tego by zajął się czyms ze swoich obowiązków, bo inaczej to ciężko. Wtedy wystarczy sprawdzić np komputer w sekretariacie i pewnie wyjdzie, ze na 8h pracy 5 to nasiadówa na serwisach wszelkiego typu.

Opisana była też praca informatyka, ale nie chce mi się już wklejać...

Ubaw po pachy! Kolega też pewnie śledzi temat skoro został w to wplątany... Rewelacja :lol:

Uważam, że donos istnieje tylko w wyobraźni Thrillco i nie jest to nawet prowokacja. Kolega po prostu zagalopował się w tworzeniu historii, która miała na celu odciągnięcie wszystkich od tematu wątku. Nie miał argumentów na obrone to powstała opowieść. Bajka może miała na celu wyłonić na forum tego "złego"? Poczekamy na morał, ale ten zły to na pewno thef ;) Kolega ma po prostu ze sobą problem, ale nie dziwię się. Dzieciństwo, ojczym, wychowanie wywarło ogromny wpływ na jego psychike... Można tylko współczuć braku poczucia humoru i chęci ciągłego obrzucania innych epitetami...

Thrillco, niestety trafiłeś na forum, gdzie ludzie dyskutują na argumenty, a nie epitety. Wydaje mi się, że rozczarowałeś się, bo chyba spodziewałeś się tu dyskusji na swoim poziomie. A tu taki zonk :wink: .

Mam podobne odczucia jak Kruszon. Nie czuję wstydu, że toczy się dyskusja, ale jest mi przykro, że w ogóle pojawił się taki temat. Nie zauważyłam jednak dzielenia się na frakcje. Może dlatego, że znam osobiście większość uczestników tej dyskusji. Po prostu wiem, że dyskutują, a nie złośliwie plotą co ślina na język przyniesie. Są zbyt inteligentni, aby dopuścić do jakiegokolwiek podziału.

Thrillco napisał/a:
B - pierwsza z trzech liter składających się na nazwisko

A może składających się na nick? To na pewno Brt! :mrgreen:

Thrillco
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 21:19   

Tak Violla i reszta - tak boicie się tego, ze wsród Was jest jakis sk...l, ze wolicie to obracać albo w zart albo znowu przeciwko mnie. Nawet mi się nie chce tego komentowac bo jaj z pogrzebu to nawet ja sobie nie potrafię robic a fakt, ze świąteczne wynagrodzenie bede miał pomniejszone o 100% premii to już nie śmieszy nie tylko mnie...może tego CH...A co wysłał donos to bawi.

Tematu raczej nikt nie śledzi bo szczególnie przy końcu roku kazdy ma nieco istotniejsze sprawy na głowie, przynajmniej tak sądze. Z reszta, to działa tak, ze-o fajnie...mamy gościa do ujeb....a i tyle...był temat i sie skończył nadchodzi kolejny dzień.

Pan Jan Bąk - kimkolwiek jest wysyłając maila pozostawił po sobie ślad i ten ślad się znajdzie czy tego chce czy nie.

Szczerze powiedziawszy Violla masz niezłe jazdy w wyobraźni...no ale jkaby nie było to jednak sa twoje jazdy - ja opisuje rzeczywistość...która w tym wypadku mało mnie śmieszy. Was może i tak ale osobiście ine zycze nikomu znaleźć się w podobnej sytuacji.
Szczególnie jeśli wie co to jest art.52 KP...ja się wybroniłem, choć to nadal nic pewnego, haków na pewno będa na mnie szukac teraz przez kolejne 2 miesiące. Paradoksalnie czasem mam wrazenie że w moim dziale to głównie pracuje ja i może jeszcze ze 2-3 osoby.

Dodam jeszcze, ze jeśli ktos chciał sobie w ten sposób poprawić humor to wyszło mu to dość srednio...wręcz słabo...bo...do kogo napisze donos kiedy już korzystam z komputera w domu?? Pan Bak alias-na razie nie wiem dokładnie kto z pewnością to czyta, to nie ulega wątpliwości. Skoro czytał to wczesniej to jest tu nie od wczoraj. gdyby to była osoba z PKSu to raczej wysłała by to na sekretariat dyrektora a nie prezesa, bo wie, że tam zarty się kończą i przelewek nie ma a, ze (o dziwo dla wielu z Was) w pracy jednak wiecej jest takich, którzy mnie lubią (mimo że byłem rewizorem) to oczywiste jest, ze dowiedziałbym sie pewnych spraw dużo szybciej i konsekwencje mogłyby byc równie niemiłe.
NIe sadze tez, zeby to był ktokolwiek z PKS, kto "dybie" na moje miejsce bo...litości, na prawde nie chcielibyście się zamienić...szczególnie pod wzgledem zarobków :) Na szczęscie nie jestem w PKSie dla pieniedzy a raczej dla samorealizacji i rozwijania/zdobywania wiedzy w temacie transportu publicznego...bo to jest jednak bardzo ciekawa dziedzina.
Ostatnio zmieniony przez Thrillco Pią Gru 19, 2008 21:35, w całości zmieniany 2 razy  

thef 

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 21:21   

Ciekawi mnie jedna mała rzecz.
Thrillco napisał/a:
Wtedy wystarczy sprawdzić np komputer w sekretariacie i pewnie wyjdzie, ze na 8h pracy 5 to nasiadówa na serwisach wszelkiego typu.
Czyli mam rozumieć, że ten kolega pracuje w sekretariacie? Bo wtedy:
Thrillco napisał/a:
Maila nie wkleję, bo przyszedł na adres sekretariatu skąd trafia tylko w 2 miejsca - do Prezesa i Kierownika Kadr.
Albo zaczyna się to dziwnie kleić, albo po prostu zbyt chaotycznie to opisujesz i wychodzą takie dziwne powiązania.

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 22:14   

violla napisał/a:
A może składających się na nick? To na pewno Brt! :mrgreen:

Kurde! To miala byc niespodzianka :(
Ale najciekawsze jest to, ze zarowno ja, bambi, kruszon i Paul wyslalismy takiego samego maila w tym samym czasie. To sie nazywa "zbieg okolicznosciwy" :)

Thrillco napisał/a:
Nie Maciej - żeby zmusic gada do wyjścia z nory
Thrillco napisał/a:
Bąk - kimkolwiek jest wysyłając maila pozostawił po sobie ślad

Cos mi tu smierdzi... No tak! To bąk!
Znowu jestem podejrzany! Przeciez kazdy wie, ze na spocie to ja jestem tym, ktory wypuszcza z siebie roznego rodzaju substancje, takze i bąki :)

No wiec usiadlem sobie na stołku w kuchni i tak sie skupilem i mowie:
- "Bąku bąku wychodz i lec do interneta i narob smrodu Thrillcowi w robocie!"

I sie skubany posluchal ;)

Thrillco napisał/a:
a fakt, ze świąteczne wynagrodzenie bede miał pomniejszone o 100% premii to już nie śmieszy nie tylko mnie

Dżizas! To juz nie dyscyplinarka? Thrillco niszczysz groze sytuacji :(
Premia pomniejszona o 100%, zakladajac ze jej w ogole nie bylo w planach, daje nam 0.
Czyli nic nie tracisz i nie zyskujesz.

Ale takie zmiany decyzji u szefostwa to ja bym sie nie przejmowal.
Jeszcze przed sama wigilia dostaniesz okolicznosciowa kartke ze życzeniami ;)

Wiecej grozy! Wiecej grozy! Wiecej grozy!
My chcemy krwii! My chcemy krwii!

Alleluja ;)

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

walkie 

Rover 45

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 22:17   

MaReK napisał/a:
Alleluja ;)

Jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście do Wielkanocy historia się będzie kręcić.

Dla mnie to już się denne robi. Jan Bąk to po prostu jakaś kpina, dobrze że nie Jan Kowalski :)

Thrillco
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:02   

Kpiny to wy sobie teraz robicie..ale ok, zniose i to. MaReK - premia to ok 260zł -mówimy o regulaminowej. nadal uważasz za smieszne pozbawianie kogoś 260zł??
jestescie zwierciadłem tego co można oglądac dookoła codziennie - masa ludzi doznaje na kazdym kroku krzywdy - a Was to smieszy. Czy na pewno tacy jesteście?? Może jednak tez sie zaczniecie zastanawiac zainm cokolwiek napiszecie.

tom214Si
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:07   

Ale to właśnie Ty Nas krzywdzisz - niecnymi pomówieniami i niewybrednymi epitetami.
Pomyśl nad tym ;>

Adrian355 

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:12   

Może jestem mały... może nie powinienem tego pisać... może nawet powinienem już spać dawno !!

Ale ja bym dawno powiedział ,,pas " ...

Ale ogólnie to fajny kabaret :) taki akurat na świąteczną atmosferę :)

Pozdro

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:15   

A jak dostalem mandat! To sie tez wszyscy smiali.
Jak wtryskiwacz mi polecial to sie tez wszyscy smiali i mowili "Ha ha sandal Ci sie posypal?"

I co? I to bylo wiecej niz 260 zl! Tak! A wszyscy sie smiali, a wiesz dlaczego? Bo ja mam poczucie humoru strasznie duze i nawet jak mi sie zle dzieje, to tego nie pokazuje tylko staram sie to ukrywac prze usmiach ;)
Staram sie chodzic zawsze usmiechniety, jak wariat. I powiem Ci, ze fajnie jest byc pie..nietym, latwiej zyc ;)

Jacy jestesmy na pewno, to musisz sie sam przekonac... Jakies spoty, zloty itp.
Mozesz wziac zone i dziecko, tak tez robia inni i nikomu krzywda sie nie dzieje ;)

Thrilus, nadal czekam na rzeczony dowod w sprawie... oryginalne logi, naglowki oraz pisemna nagana, badz cokolwiek co pozbawia Cie premii i ogolnie daje nieprzyjemnosci w pracy. Nie ma dowodow, nie ma problemu, wciaz sie dobrze bawimy i klecimi niestworzona historie :)

A myslales o tym, ze np. logujesz sie w poneidzialek na forum i piszesz!
"To juz jest szczyt! Sprawa znajdzie swoj koniec w sadzie! Ktos mi wygrawerowal gwodziem na masce B Ą K" :) To tylko moj pomysl, ale moze go wykorzystac w
historii ;)

Pozdrawiam i zycze milego wieczoru/nocy

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

tom214Si
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:17   

Adrian355 napisał/a:
mały

:nonono: tego słowa tu nieużywamy ;)
Adrian355 napisał/a:
Ale ja bym dawno powiedział ,,pas " ...
Ale ogólnie to fajny kabaret

a myślisz że co innego nas tu trzyma? ;D

Adrian355 

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:24   

tom214Si napisał/a:
:nonono: tego słowa tu nieużywamy ;)

O pardon :) bez zbędnych skojarzeń :wink: powiedzmy tak :P
,, Jestem całkiem młody jak na swój wiek " :P

[ Dodano: Pią Gru 19, 2008 23:31 ]
tom214Si napisał/a:
a myślisz że co innego nas tu trzyma? ;D

Yyyy artystycznie formułowane teksty MaRkA ?? i fabuła prawie jak w brazylijskiej ,, trelemoleli " :) :P ??

mundek131 

Rover 200

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 23:58   

no to kiedy ten donos do Twojego szefa trafił - odpowiedz proszę. :pisze2:

ot: a gdzie to jest napisane który to post w temacie? jest czy liczyć trzeba :)
Ostatnio zmieniony przez mundek131 Sob Gru 20, 2008 00:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu