Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:38 Podłokietnik rover 200
Witam
Chciałem w swoim 220 (wersja 3 drzwiowa) zamontować podłokietnik, nawet znalazłem na tyle wąski, ze siedzenia bedą nadal sie pochylały i nie bedą ocierać, jednak mam problem jak to zamontować. Tunel ma skosne boki, a poza tym boje sie w nim wiercić, można tez przyspawać nakrętki do tunelu ale to dużo roboty bo całą podłogę trzeba wyciągać. A osłona tunelu ta plastikowa jest za słaba, żeby utrzymac podłokietnik. Wiem, że może przekombinowałem z tym podłokietnikiem, ale może ktoś już kiedyś to zrobił i może mi podpowiedzieć jak to zamontować.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bartek Ty potworze!! Masz podłokietnik i się nie chwalisz?! To ja mało co kasjo i wolarzowi w Poznaniu nie wymontowałem, a Ty nie mówisz, że jest inna opcja?
Z xROnxem się policzę osobno. Był w Poznaniu i się nie przyznał
Brt, z Tomcata? Gdzie to dostać? Są w jasnej skórze?
dzięki za komplement no mam z tomcata fajna sprawa tu widac trochę jak wygląda do standardowych foteli był odrobinę za niski, ale do tych z ZRki pasuje idealnie
[ Dodano: Nie Gru 21, 2008 21:21 ]
czy są w jasnej wersji to nie wiem
Gdzie? W tych tematach? A masz może fotkę ze swojego wnętrza? Ze szrotu brałeś? Czy masz jakieś źródło?
Jeśli jakimś cudem trafisz gdzieś, mógłbyś go dla mnie przygarnąć?
Oooo, drugi z winowajców przybył! Będzie biczowanie
xROnx, co się nie chwalisz, że masz podłokietnik z Tomcata?? Mam wyciągnąć... konsewencje? Od 400 nie pasuje, ale Tobie wymontuję na pewno
Brt, zazdroszczę. Pasuje idealnie.
xROnx, co się nie chwalisz, że masz podłokietnik z Tomcata??
Wybacz byłem "lekko" zajęty objeżdżaniem R75-tek
wild_weasel napisał/a:
Mam wyciągnąć... konsewencje?
przeczytaj swoje zdanie jeszcze raz i potem od razu popatrz na mojego avatara (oznacza moją reakcje)
Jeśli będziesz szukał podłokietnika to koniecznie poproś o fotki wnętrza jego. Bo czasami się zdarzają z wersją na kasety... ja takowego nie mam ale mówię bo widziałem.
Brt,
maciekwawa, znakomicie utrzymane autko! Podłokietnik wygląda czadowo Dziś sobie wyobrażałem, jakby to cudownie było mieć na czym ramię oprzeć
Mój będzie w jasnej skórze, więc prawdziwy biały kruk Ależ się będę chwalił jak go już upoluję
xROnx, dzięki za radę!
O ile takiego znajdziesz. Z tego co wiem oryginalnie były w ciemnym welurze albo ciemnej skorze. chyba że o czymś jak zwykle nie wiem bądź zamierzasz sie wybrać do specjalicty który by Ci obrobił ten element. Najlepiej by bylo żeby kolor odpowiedał tapicerce foteli
zamierzasz sie wybrać do specjalicty który by Ci obrobił ten element. Najlepiej by bylo żeby kolor odpowiedał tapicerce foteli
Po dwakroć tak Jasne wnętrze, jasna skóra, dużo plastikowego drewna, podłokietnik obrobiony na zamówienie w kremowej cielęcej skórze do tego będzie jasny mieszek i drewniana gałka Będzie najładniejsza 200 na świecie!
[ Dodano: Pon Gru 22, 2008 23:15 ]
Widziałem też w jasnym welurze. A fakt, że w jasnej skórze są niedostępne lub prawie niedostępne, tym bardziej mnie mobilizuje, żeby taki sobie sprawić
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 22:17
Hejka ja go kupiłem od kolegów z koluszek ma chyba nick na allegro kubapln i maja jeszcze nick mgrteam kupiłem go po znajomosci za 100zł normalnie 150zł.
podłokietnik pochodzi z rovera 220 coupe turbo.
A może któryś ze szczęśliwych posiadaczy powie jak zamocować podłokietnik z 220 coupe? Co najpierw odkręcić, co wysunąć, gdzie co zaczepić i czy trzeba wiercić nowe otwory? Bo jakoś obawiam się, że się pozbawię hamulca... No i czy on nie jest ciut przyszeroki u podstawy z tyłu? Bo tunel na podłodze jest jakby węższy.
Tak łopatologicznie.... Plizzzz....
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 10:42
namiko napisał/a:
A może któryś ze szczęśliwych posiadaczy powie jak zamocować podłokietnik z 220 coupe? Co najpierw odkręcić, co wysunąć, gdzie co zaczepić i czy trzeba wiercić nowe otwory? Bo jakoś obawiam się, że się pozbawię hamulca... No i czy on nie jest ciut przyszeroki u podstawy z tyłu? Bo tunel na podłodze jest jakby węższy.
Tak łopatologicznie.... Plizzzz....
Czesc:) Jak zamontowac? to banał. po 1 to musisz odkrecic stary tunel pomiedzy fotelami potem kokpit gdzie masz radio , z podłokietnika wyjmujesz wkladke tam masz srube do wkrecenia, w przedniej czesci masz tez druga srube, nakladasz element z deski i skrecasz. proste. nie jest przyszeroki, a reczny bedziesz miec identycznie jak w coupecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum