Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:06 [R200 1.4 98r] Tylnie swiatla, hamulec i rozrusznik
Witam
Zaczęły się moje Problemy z Roverkiem jeśli macie pomysły jak je rozwiązać to proszę o podpowiedź.
1) Nie odpala mi po przekręceniu kluczyka, trzasnę drzwiami parokrotnie i może odpali a czasem nie myślę ,że rozrusznik się wiesza a Wy co sadzicie ?
2) No i to myślę ze poważniejsza sprawa chodzi o światła i hamulec, jak odpalę samochód to cały czas mi się światła hamulca świecą, a jak tylko i wyłącznie przekręcę kluczyk do pozycji przed rozruchem czyli jak mam prąd całkowicie podłączony, to jak nacisnę na hamulec to zapalają mi się wszystkie światła na desce rozdzielczej no i tylne światła. Nie wiem już co z tym może być, plissss pomóżcie.
Z góry dzięki
PS. Mój Rover to Rover 200 1.4 105km '98 rok
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za szybką odpowiedź, co do rozrusznika to tez tak myślałem ale zawsze warto spytać co do tych świateł to dlaczego się zapalają jak wcisnę hamulec
Bo pewnie masz zwarcie w wiązce wyżej wspomnianej Ta wiązka jest powiązana z 3/4 auta wiec mogą dziać się "cuda" w elektryce rozbierz, napraw i wszystko wróci do normy
Szukam na forum i nie mogę znaleść opisu jak się do niej dostać, jak rozebrać itp. ( zielony jestem z tego ) jak byś mógł mi jakiegoś linka podesłać bym był bardzo wdzięczny. Z góry dzięki
otwierasz klapę, i po prawej stronie masz gumowy przepust. A dalej juz musisz kombinować Albo rozciąć gumę (u mnie tak było zanim kupiłem) a może uda Ci się wyjać i dostać do przewodów bez rozcinania gumy. Jak już dostaniesz siedo przewodów , to je najlepiej wymienić (wlutować po kilkanaście cm) poizolowac wszystko (najlepiej koszulkami termokurczliwymi) i będziesz miał spokój na kilka lat
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 18:04
co do rozrusznika to jak przekręcisz kluczyk i nie będzie kręcił to weź mały młotek i puknij w rozrusznik jeżeli po tym zabiegu kreci to na 99% szczotki do wymiany a przy okazji możesz tulejki zmienić i komutator papierkiem drobnym przeszlifować
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum