Nie. To co siedzi w zamku jest bembenkiem... a muzycy, perkusisci graja na bębnach
Oczywiscie to zart... popelnilem w pierwszym poscie karygodny blad i probuje sie tu wykpic, ale sie nie dajecie
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Hmmm... Ta druga metoda pasaowałaby do R600 sprzed FL...
Ciekawe czy częstotliwości pasują.
Ma ktoś taką motkę, to na spocie możemy spróbować.
To rozwiązałoby problemy marcela_n.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie może.
Nie spotkałem się z żadnym centralnym pneumatycznym, który byłby podłączony bezpośrednio do wkładki zamka. Ani w Audi ani Mercedesie ten numer nie działa. W moim byłym Mietku był centralny pneumatyczny i siłownik podłączony był cięgnem do zamka dokładnie tak samo jak w centralnych elektrycznych.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Ten drugi sposób też nie będzie działał..Centralny musi być na podczerwień.Jeśli już mamy taki zamek to musi być kompatybilny z naszym telefonem.Wiekszość telefonów działa bez problemu ale miałem kiedyś siemensa który "widział" tylko ten sam model.Po wlączeniu funkcji irDa wyskakiwał komunikat "nie znaleziono żadnych urządzeń" pomimo tego że drugi tel. był ustawiony w lini prostej do odbiornika/nadajnika podczerwieni".Ok, to był starszy model więc z nowymi może nie byc problemu,ale nawet jeśli uzyska się połączenie z nadajnikiem/odbiornikiem podczerwieni z auta to co dalej...w pilocie mamy dwa przyciski ,1 zamknij 2 otwórz i wtedy auto wie co ma zrobic a w przypadku komórki mamy tylko opcje prześlij dane... i co mamy przesłać? sms-a zamknij/otwórz auto? dla mnie bez sensu ale może są jakieś specjalne programy z takimi funkcjami do telefonow a ja ich nie znam i się mylę .Jeśli tak to mnie poprawcie i wyprowadźcie z błędu.
Przecież najpierw jest pokazane jak "nagrywają" sygnał z pilota, więc pewnie mają odpowiedni soft (niektore telefony mają taki soft wbudowany i wtedy po nagraniu można ich jako pilotów do TV używać), a ZTCW to w R600 do '96 jest podczerwień i to z jednym przyciskiem, więc wydaje mi się, że zawsze wysyła ten sam sygnał - jak auto jest zamknięte to się otworzy, a jak otwarte, to się zamknie i już.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
1. Są komórki z rozbudowaną IrDA, która pozwala na "nagrywanie" sygnałów np. z pilotów TV i odtwarzanie ich później
2. W tym filmie w scenie 1 pokazano takie nagrywanie - przyłożono pilota do telefonu i naciśnięto
3. W scenie 2 odtworzono nagrany sygnał diodą IrDA telefonu w kierunku auta i auto się otworzyło
Jest to prawdopodobnie możliwe do zrobienia w R600 przed FL, jeśli tylko częstotliwość nadajników Ir pilotów jest taka jak pilotów TV i IrDA'y telefonów Motoroli.
Jak siostra mojej dziewczyny wróci z sylwestra, to zrobię eksperyment, bo ona ma chyba podobny telefon.
A że są dwa różne telefony, to nie ma znaczenia - oba to Moto, więc pewnie da się jakoś przesłać między nimi albo sygnał nagrano wcześniej też na ten drugi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum