W tym filmie w scenie 1 pokazano takie nagrywanie - przyłożono pilota do telefonu i naciśnięto
on nie odbierał sygnału z pilota tylko nawiązywał polączenie z motorolą. pilot nadaje na tej samej częstotliwości co komorka i wten sposób przekazano sygnal na motorolę.telefon wytwarza pole elektromagnetyczne i w momencie odbierania połączenia to pole zadzialało na centralny zamek. innej opcji nie ma
maciej napisał/a:
oba to Moto
ten co nawiązuje połączenie to samsung
[ Dodano: Pon Gru 29, 2008 23:26 ]
tom214Si napisał/a:
Nie zapominajcie, że mogą Was czyytać "niepowołane osoby
dzięki że mi przypomniałeś czy za to co napisalem ponose jakieś konsekwencje? bardzo się boję
Macku, powtorze sie te motorole nie maja podczerwieni
Funkcje pilota rtv w telefonie byly mozliwe, ale jako aplikacje na symbiana.
Hehe... Nie zauważyłem Twojego posta, bo się pojawił jak pisałem swojego.
magneto napisał/a:
on nie odbierał sygnału z pilota tylko nawiązywał polączenie z motorolą. pilot nadaje na tej samej częstotliwości co komorka i wten sposób przekazano sygnal na motorolę.telefon wytwarza pole elektromagnetyczne i w momencie odbierania połączenia to pole zadzialało na centralny zamek. innej opcji nie ma
No nie... To akurat niemożliwe.
Jak te komórki nie mają IrDA, jak pisze Kruchy, a jemu w takich sprawach wierzyć trzeba to w takim razie tam musi ktoś stać z tyłu z pilotem.
Kruchy napisał/a:
Dlatego staram sie pokazac, ze to co jest na filmiku to bzdura
Dokładnie.
Ale nawet gdyby tego nie było na filmiku to też byłaby bzdura.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ten pierwszy to samsung nie zauwazylem, bo jakis pasek ciagle mam w tym miejscu i zaslanial... Co nie zmienia faktu, ze nie ma softu udajacego pilota na telefony bez symbiana
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
O ile mnie pamięć nie myli, w którymś ze starych telefonów miałem rozbudowaną opcję wysyłania sms'ów, ale nie jako tekst - nie przypomnę sobie teraz jak dokładnie to się nazwało. Było coś o danych, tekście i chyba głosie. Może tak? Zwróćcie uwagę, że Motorolka jest skierowana na filmie głośnikiem w stronę auta. Zgadzam się tutaj z Kruchy'm, że w tym telefonie nie ma podczerwieni. BTW nie zdarzyło Wam się, że gdy podczas rozmowy przez komórkę otwieracie samochód, to w słuchawce słychać krótki pisk lub trzask? Coś w tym musi być
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zwróćcie uwagę, że Motorolka jest skierowana na filmie głośnikiem w stronę auta.
To by miało sens tylko, gdyby alarm działał na falach dźwiękowych, ale o takich jeszcze nie słyszałem...
Mixtated napisał/a:
BTW nie zdarzyło Wam się, że gdy podczas rozmowy przez komórkę otwieracie samochód, to w słuchawce słychać krótki pisk lub trzask? Coś w tym musi być
Mi nie, bo ja mam na podczerwień.
A tak serio, to tak jak "słuchać" komórkę w głośnikach - niestety dzisiejsze urzadzenia mają słabą kompatybilność elektromagnetyczną (tak to chyba na studiach nazywali ) i sieją po różnych częstotliwościach, ale ze składnym nadawaniem to nie ma nic wspólnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum