Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam problem z rozladowujacym sie akumulatorem i chyba znalazlem przyczyne.
A wiec samoczynnie wlacza mi sie wentylator (silnik zimny i nie odpalony)
Wczoraj jak zamykalem maske i puscilem ja z wysokosci rowniez spowodowalo zalaczenie sie wentylatora.
I co dziwne, jak zdejme kleme z aku i pozniej ja załorze to rowniez zalaczy mi sie wentylator, to chyba nie normalne zachowanie.
W aucie nie mam klimy i jest tylko jeden wentylator.
Pomocy
_________________ [R 45 1.8 00r]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 05, 2011 19:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 11:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 18:55
truten23 napisał/a:
Sprawdź czy dobrze łączy Ci czujnik temperatury, ten u dołu o ile pamiętam...
Sprawdzilem, polaczenie wyglada OK, wymienie ten czujnik cieczy chlodzacej i zobaczymy co bedzie. Czujnik ktory wspolpracuje z ECU to ten z dwoma kablami?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 09:49
Czujnik do kompa to o ile sę nie mylę ten czarny, skierowany w dół z jednym kabelkiem. Sprawdźdokładniej czy wsówka w kostce nie jest zaśniedziala, poruszaj przewodami i sprawdź wiązkę czy kabelki nie są gdzieś przetarte.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum