ok, dzięki za pomoc. Sprawdzę to i wymienimy, jeśli trzeba będzie, bo chyba coś mnie trafi z tym olejem... Szkoda go gubić gdzieś po drodze Oby to były te uszczelniacze, bo jak sobie myślę, że mam znowu wydać tyle kasy na rozbieranie silnika, to... Pozdrawiam pomagających i wspierających w tych trudnych chwilach
Tomi, a te uszczelniacze mogą się tak szybko zużyć? Razem z uszczelką, którą zakupiłam u Ciebie były też uszczelniacze. Wymieniałam to wszystko jakieś 3 miesiące temu i od tego czasu zrobiłam jakieś 5kkm. Jest to możliwe, żeby tak szybko puściły?
_________________ kasia
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 09:34
Nie, nie powinny. One są wytrzymałe... ale praktycznie jednorazowe. Jeśli machanikowi coś nie wyszło za pierwszym razem, to powinno się użyć kolejnego.
ok, w takim razie zabieram się za zamawianie kolejnych i postaram się to zrobić jak najszybciej, żeby dać znać pozostałym, którzy mają ten sam problem. Tak się zastanawiam... może faktycznie gdzieś tam coś jest przytarte i te uszczelniacze puszczają, bo poprzednia uszczelka była prawie jak nowa, kiedy mechanik ją wyciągnął. Nie było widać, żeby silikon był uszkodzony w jakimś miejscu. Tylko że objawy ewidentnie wskazywały na HGF (masło, dziwny zapach, grzanie silnika)... Wyciek był dokładnie z tego samego miejsca.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 131 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 00:39
Weźcie pod uwagę, że uszczelniacze wałków rozrządu do w/w modelu (nie wiem jak inne - ten już przerabiałem ) są kierunkowe.
Oznacza to, że założenie zwykłych, a już na pewno założenie kierunkowych ale odwrotnie! powodować będzie bardzo szybko, lub nieco później, wycieki .
Zwracajcie na to uwagę przy doborze kiepskich zamienników przez kiepskich mechaniorów ...
Pomijam fakt nieumiejętnego osadzania uszczelniaczy, powodujące uszkodzenie jego wargi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum