Mam pytanie, wyjmował kiedyś ktoś ten zawór? Ja dzisiaj chciałem, bo chyba sie czasami zacina, bo ciśnienie nie zawsze zgaśnie od razu po uruchomieniu, ale niestety nie udało się Tzn. wykręciłem korek, wyjąłem sprężynę, ale niestety nie mogę wyjąć tłoczka, tzn czuję,że się obrava, że można go przesuwać, ale nie mam pomysłu, jak go wyjąć. Próbowałem szczypcami, nie mam takich długich, próbowałem pęsetą, ale nic z tego nie wyszło. Macie jakieś sposoby,żeby wyjąć ten tłoczek? Z góry dzięki za sugestie!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 00:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silny magnes - o ile jest ten tłoczek wykonany z metalu paramagnetycznego. W dyskach twardych są takie nerkowate, silne, neodymowce, powinno dać się nim wyciagnąć tłoczek.
Albo - to już niebezpieczna metoda - wykręcić korek zaworka, wyjąć sprężynę i zakręcić silnikiem na chwilunię - pompa powinna go "wypluć". Trzebaby założyć na niego jakąć "łapawkę" - uciętą butelkę nasadzić na czoło wykręconego korka czy jak inaczej..
Myśleć, towarzysze, myślenie ma przyszłość!
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum