Wysłany: Sro Sty 14, 2009 21:21 [R75] Wyposażenie dodatkowe
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Pomocy - próbuję się dowiedzieć kilku rzeczy i nie mogę:
- czy komuś pomoże to zdjęcie i mi podpowie, czy ten wóz ma:
a) ogrzewane lusterka? (jakiś włącznik)
b) ogrzewane fotele? (kabli pod fotelem moc - ale może do airbaga)
c) komputer? (brak guzika w szczycie dźwigni zmiany kierunków - ale pokazuje, za ile mam robić oil sevice)
d) i ciekawe, co ona jeszcze ma, a o czym ja nie wiem
[ Dodano: Sro Sty 14, 2009 21:23 ]
druga fotka
[ Dodano: Sro Sty 14, 2009 21:25 ]
trzecia fotka
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Cze 13, 2011 11:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
phuss,
Ano, mój ci on... Nie wymagam tempomatów itp. Po prostu chciałbym stwierdzić.
Dla mnie, jak ma klimę i elektrykę, to ma już wszystko. Do tego wygląd i osiągi. Wygląd ma, osiągi poprawimy
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Lusterka automatycznie razem z tylną szybą się włączają.
Fotele podgrzewane, włączniki na panelu środkowym pod sterowaniem klimą.
Komputer, włącznik w kierunkach.
Wychodzi na to że to faktycznie "golas", ale nie to jest najważniejsze, ważne żeby jeżdził i sprawiał radośc kierowcy
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 21:48
nie no w ogóle nie mam, klimatronik A tak serio to wiadome, elektrycznych Ale że jestem tylko ja i luba to na tyle w przeciągu prawie 2 lat siedziałem tylko raz na odcinku 2km a tak to pustki
Dam-Kam,
Jasne - żarty...
A co szyb z tyłu - przydają się, gdy wsiądziesz w upał. Warto włączyć klimę i na 5 min. uchylić 4 szyby na 2-3 cm w dół, żeby wrzątek wywiało...
zapal,
Jasne - ale websto muszę jakoś rozkminić (nawet nie wiem, czy to firmowe, czy dorabiane - zasilania własnego nie ma, najprostszy system), bo zimno, panie, zimno....
Sam sobie nie poradzę - bom nie-radek motoryzacyjny.
Webasto służy do ogrzewania kabiny, gdy silnik jeszcze zimny i podgrzania samego silnika (najczęściej dieselka), żeby miał lżej odpalać w mróz.
Ja mam opcję budżetową - bez drugiegio aku - powinna grzać mi kabinę od początku uruchomienia wozu.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 01:49
I jakby co, to nie masz wstecznego lusterka samościemniającego, tylko wersję z "cyckiem" - ręczne przyciemnianie. "Oil service" pokazuje Ci na małym wyświetlaczu, natomiast informacje z kompa(zmieniane owym guziczkiem) ukazywałyby się na tym największym. Nie wiem do czego służą dwa przyciski przy włączniku świateł; ten duży ułożony jakby w poprzek(takiego u siebie nie mam) i mniejszy, od strony drzwi.
Pozdro.
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 02:03 ]
Kizashi napisał/a:
Ja mam opcję budżetową - bez drugiegio aku - powinna grzać mi kabinę od początku uruchomienia wozu.
Jeżeli to jest webasto fabryczne, to rozgrzewa tylko silnik - tak mi się wydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum