Wysłany: Sob Gru 29, 2007 13:58 [R75] Kontrolka klocków hamulcowych
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam serdecznie.Przed świętami zaswieciła się kontrolka klocków hamulcowych.Wczoraj wymieniłem klocki ,ale nie zgasła kontrolka,nadal świeci.Jak można ją zgasić.?Proszę o radę.
_________________ Wolek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 20:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 13:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 21:38
Kurde ja mam tak od początku, że mi świeci zużycie klocków i bardzo mnie to denerwuje, ile jest czujników? Bo babka od, której kupowałem R mówiła że były wymieniane klocki a czujniki nie były wymienione.
są dwa, przy jednym przednim kole po prawej stronie i przy jednym tylnym chyba z prawej
[ Dodano: Nie Gru 30, 2007 00:31 ]
te co znalazł na Allegro PHJOWI wyglądają identycznie, zresztą na czujniku z mojego samochodu jest znaczek BMW, pewnie to to samo tylko nie w woreczku z naklejką Rover, a za to się płaci.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 15:05
Mi mechanicy sami przy wymianie załozyli czujniki od BMW jedynie wtyk przelutowali od starego czujnika, za 2 strony z czyjkami 50zł o ile dobrze pamietam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 14:47
Kupiłem w sklepie auto-exspert w Stalowej Woli w jeden dzień zamówiłem na następny odebrałem. tel 0-15 8445152 mają też tanie zamienniki (czujniki abs) na allegro kosztuje 400 zł a mnie z wymianą i sprawdzeniem na kompie błędów wyniosło niecałe 300 zł
( oczywiście nie oni robili wymianę ale zakłed elektryki samochodowej który u nich się zaopatruje).
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 07:58
sklepu on-line chyba nie mają co do klocków to założyłem lukasa a Nr czujników nie znam poprostu zadzwoniłem do nich że potrzebuję czujnik i powiedzieli mi że jutro będzie do odebrania spróbuj zadzwonić na podany Nr i zapytać myślę, że udzielą Ci informacji.
[ Dodano: Czw Sty 03, 2008 08:10 ]
z tego co się orętuję to również możesz dostać taki czujnik tu:http://www.autocraft.go3.pl/oferta.html oni chyba prowadzą wysyłkę
Jedna sugestia do kontaktu tel. proponuję sklep przy ul. Piłsudskiego (Pawilon Petrus)
Nie, czujnik musisz odciąć. Jak nie chcesz kupować nowych czujników to te cieniutkie kabelki od czujników musisz odizolować, zewrzeć i zaizolować.
To samo musisz zrobić w obu prawych kołach. Po tym zabiegu kontrolka czujników zgaśnie.
Zrobiłem tak wczoraj przy okazji wymiany opon i już mam spokój.
Wcześniej ludzie których woziłem pytali się co to za "słoneczko" się świeci ?
Odpowiadałem że widocznie będzie pogoda, bo już stacja meteo w R75 pokazuje poprawę.
Oczywiście przy następnej wymianie na letnie założę czujniki, ale na razie jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum