Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:23 [R214] 96/97-chłodzenie
od powiedzmy kilku dni może tygodnia coś dziwnego dzieje się z moim R , mianowicie-
znika mi płyn chłodniczy tzn pod silnikiem jest widoczny,ale węże sprawdzałem ,zbiornik też , najwięcej zauważyłem go w okolicach miski olejowej (tylko nie potrafię powiedzieć skond on tam kapie czy co ?)
a wszystko sie zaczeło od tego jak R jest garażowany w miejscu w którym jest ogrzewanie
czy ktoś coś może poradzić?
czy ma coś do tego że autko mogło rozmarznąć? dodam że chłodnica jest cała !
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:35 Re: [R214] 96/97-chłodzenie
wrsdz napisał/a:
od powiedzmy kilku dni może tygodnia coś dziwnego dzieje się z moim R , mianowicie-
znika mi płyn chłodniczy tzn pod silnikiem jest widoczny,ale węże sprawdzałem ,zbiornik też , najwięcej zauważyłem go w okolicach miski olejowej (tylko nie potrafię powiedzieć skond on tam kapie czy co ?)
a wszystko sie zaczeło od tego jak R jest garażowany w miejscu w którym jest ogrzewanie
czy ktoś coś może poradzić?
czy ma coś do tego że autko mogło rozmarznąć? dodam że chłodnica jest cała !
HGF.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
tez mysle ze HGF, mnie kapie spod samochodu plyn chlodniczy. ubywa go w zbiorniczku. i silnik umazany olejem dosc grubo. te same warunki, garazowany gdzie cieplo bla bla.
HGF.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 12:30
ash napisał/a:
a ja nie spieszylbym sie z tym HGFem. Mozliwe, ze cieknie jeszcze pompa wody!
Zdecydowanie nie spieszyc sie z HGF. Jak cieknie po misce olejowej sprawdzic czy wycieka na łączeniu blok-głowica tam gdzie uszczelka. Jak miska mokra to trudno nie zauważyć wycieku/zacieków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum