Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:39 [R416] Lampy w innych odcieniach
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
wiem, że temat troszkę banalny nie mniej jednak staracie się potraktować go poważnie choć troszkę, bo zalezy mi
poniżej pokazałem wam jak wyglądają moje lampy w Roverku - tzn, po stłuczce maska jest innego koloru (wymieniłem ją na oryginalną z anglika).
Zastanawia mnie jednak fakt lamp - ta z lewej jest jakby bardziej brudna. Teraz pytanie, czy da się ją jakoś wyczyścić żeby wyglądała tak jak ta z prawej, czy muszę dokupić lampę pod kolor, żeby te odcienie były jednakowe. Nie mam pojęcia czy to brud czy jest to coś innego.
Druga sprawa apropo czyszczenia. Co należy zdjąć żeby dostać się do lampy i czy jest to wszystko trudne ?
trudnego nic w tym nie ma... odkręcasz zderzak (5 minut) zdejmujesz lampę (1 minuta) tylko rozebranie samej lampy jest paskudne szkło do obudowy jest przyklejone jakimś dziwnym lepkim glutem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 11:26
sTERYD napisał/a:
trudnego nic w tym nie ma... odkręcasz zderzak (5 minut) zdejmujesz lampę (1 minuta) tylko rozebranie samej lampy jest paskudne szkło do obudowy jest przyklejone jakimś dziwnym lepkim glutem
U mnie było tak, że odbłyśnik faktycznie nie wydawał sie być w dobrym stanie. Po rozebraniu (przez Steryda) okazało się, że na odbłyśniku są zabrudzenia, które delikatnie udało się usunąć. Wyczyściliśmy szkło od środka płynem do szyb (Cif) i ciepła wodą. Z zewnątrz pastą polerską.
Efekt był naprawdę bardzo dobry. Troszkę babrania z tym glutem na początku jest, ale wg mnie się opłaca.
BTW. Steryd... kiedy zabierasz się za uszczelkę? Chętnie poasystuję
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum