Witam
Takie pytanko: mam możliwość kupna za grosze tytułowej końcówki mocy CONCORD CA 50.2. Czy warto bawić się w jej instalacje? Chciałbym ją ewentualnie użyć z zakładanymi na wiosnę Helixami Dark Blue. Czy poprawi on jakoś znacząco jakość dźwięku? Pytam jako komplenty laik w dziedzinie CA więc proszę do mnie jak do dziecka:)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak tu nie ufać największemu specowi od CA na tym forum
Czyli ten Concord to jakiś nieprzydatny szit tak?
Czytałem, że jak się kupuje wzmaka to trzeba wydać sporo kasy żeby było w miare... Czy te philipsy znaczynie poprawią moc/jakość dźwięku? Bo to rzeczywiście tanio..
bzdura... wcale nie trzba wydac sporej kasy. Ten concord to lipa . Do 150 zl jest conajmniej kilka jak nie kilkanascie fajnych (jakos/cena) wzmakow. Te philipsy to jest 100% alpine z innym znaczkiem na obudowie. Te same alpine chodza po ok 100zl a tutaj 1/2 ceny. Wzmaki naprawde fajne i nie ma co zalowac. Zagraja 10 razy lepiej niz same radio.
Pozatym te 35w w zupelnosci wystarcza do 50watowych helixow
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Jeszcze przy okazji zapytam o mój przyszły zestaw CA.
Jak już pisałem chce wrzucić te helixy w drzwi które oczywiscie będą wyciszone matami app. Niestety radyjko chociaż gra ładnie jest nieco prehistoryczne - coś takiego:
Czy muszę od razu wymienić radyjko czy to stare jakiś czas da rade?
No i jeszcze ostatnie - co z kablami do helixów, czytałem, że są nie specjalne i wypadało by je wymienić czy to prawda? albo na standardowych też ładnie grają?
Dziękuję za pomoc i oczywiście klikam pomógł
pozdro
co do kabli to w zestawie sa tylko kable do zwrotnicy. Do tego potrzbujesz kable 2x2,5mm kw od wzmacniacza/radia do zwrotnicy. Jesli chodzi o kable do wzmacniacza http://www.allegro.pl/ite...ekraft_vk5_10mm^2.html wbrew pozorom daja rade sam takie kupilem dobrze wykonane, ja zmienilem sygnalowe na dietza ale te orginalne tez sa ok
Jakby co to piszcie
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
A co myślisz o tanich, nowych radyjkach? Tak do 230-240PLN?
Warto w to wchodzić? Sporą wagę przykładam do estetyki dlatego raczej patrze na nowe ewentualnie używane w bardzo dobrym stanie.
Kurcze aż tyle kabli do wzmaka? Nie przypuszczałbym.. Normalnie mi się sprawa komplikuje. Najpierw gdzieś znikła aukcja z Helixami za 160zł a teraz mi dochodzą dodatkowe koszta Trzeba będzie eentualnie dozbierać. Albo narazie olać wzmaka (?)
Nie no Helixy są nietykalne za bardzo się na nie napaliłem
Chyba zrobię tak jak powiedziałem - założę sprzęt bez wzmaka narazie a jak na niego zaoszczędze to dokupię, to chyba nie będzie problem.
Michone to powodzenia w szpitalu mam nadzieję, że to nic poważnego - szybkiego powrotu do zdrowia życzę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum