Wysłany: Sob Sty 24, 2009 15:33 [R216 97r.] Tylne oparcie i zablokowany pas
Witam
Właśnie odebralem roverka od mechanika - wymiana wydechu - i pojawił sie głupi? problem. Oparcie tylnej kanapy było złożone, ta większa część z pasem środkowym. Stwierdzilem że to bzdura i żłoże je sam po powrocie. No i tu jest ten problem. Środkowy pas jest tak napięty że nie pozwala podnieść oparcia do góry, nie moge go odwinąć ze sprężyny, tak jakby był zablokowany w jednej pozycji.
Czy ja nie widzę tam czegoś co należy wcisnąć?? Normalne chyba to nie jest.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety, to jest "normalne"- zadziałała blokada przechyłowa. Do tego, jeżeli nie masz tego zabezpieczenia (taki grzybek) na pasie, która nie pozwala za bardzo mu się zwinąć, to efekt masz taki
Pozostaje wykręcić mocowanie drugiego końca pasa, ustawić oparcie, odwinąć pas, przykręcić końcówkę na miejsce i pilnować następnym razem
To dobrze że to "normalne", a właściwie to bardzo niedobrze Oczywiście grzybka brak na środkowym pasie.. Mówimy o odkręceniu mocowania pasa na dole, gdzieś w czeluściach między blachami? Czy na górze, z tyłu oparcia za za plastikową zaślepką?
Dół jest problematyczny - szpara na oko od 12 do 5 cm miedzy złożonym oparciem i siedziskiem na jakiekolwiek operacje.
Witam, mam taki sam problem, odkręciłem z tyłu oparcia ten cały "mechanizm" ale on nadal się nie chce rozwijać i jest zablokowany. To się jakoś odblokowuje czy jak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum