Tak myślę z tego co słyszałem to dobra firma prawda? Najpierw jednak dzisiaj wieczorem przysiąde i poszukam tych zacisków. Może mi podpowiecie jak rozpoznać te z wentylowanych ? Żebym nie kupił takich co mam
Niestety muszę szukać w necie bo niema w mojej okolicy żadnego szrotu.
Nie wymienialem zaciskow. Tylko tarcze i klocki. Był tylko jeden problem z klockami bo zamowilem w sklepie po numerze z katalogu do wersji z ABS (bo taką mam na 100%) i gdy odebrałem i zabieralem sie do wymiany to okazalo sie ze są za krótkie! I gość mi wciskał kity ze w takim razie nie mam ABS! Wywnioskowalem ze chyba jakiś mają katalog do dupy albo coś mialem mieszane przy hamulcach, bo są dwie wersje klockow krótsze i dłuższe. Do mojego wchodzą dłuższe a wg katalogu dluższe są do wersji bez ABS. No ale wymienił mi na te dłuższe i po kłopocie.
kolooc, prawdopodobnie masz niewentylowane, ale .... musisz sam popatrzyć. Jak tarcza ma grubość ok 20mm to jest wentylowana, jesli ok 12mm to niewentylowana.
Tu masz na zdjęciu tarczę wentylowaną :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hamulec_tarczowy
niewentylowana nie ma tych "poprzeczek" na obwodzie tylko jeden lity materiał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum