cześć nagrzewanie w 600 jak i w honda accord jest daremne trzeba przejechać się pare dobrych kilometrów żeby w środku było zadowalająco ciepło
Jeździłem dwoma R600 i Accordem i zauważam coś odwrotnego. W największe mrozy dobrze i szybko nagrzewały wnętrze, więc to może być jakaś niesprawność u Ciebie. (albo wynika to z tego, że moje zawsze były benzynowe, a diesle są niedogrzane). Dodam, że ten suwak pośrodku środkowych kratek, nie we wszystkich egzemplarzach występował.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 11:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No tak. Walnąłem tu cały opisik nt. mojego auta i dopiero potem przyjrzałem się, że chodzi o diesla Dlatego wszystko przeniosłem do osobnego wątku z moim "problemem"
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 16:50
-Marcin- napisał/a:
No. Mam cos spierdzielone czyli
Wydaje mi się, że masz wszystko w porządku. Pomiędzy środkowymi kratkami jest suwak góra-dół. Tak jak pisał Paul włącza on napływ zimnego powietrza z zewnątrz.
Wydaje mi się, że jest tak:
1. Jeśli masz włączony napływ zimnego powietrza z zewnątrz i jednocześnie ogrzewanie z nawiewem na przednią szybę, to na szybę leci ciepłe, a środkowymi nawiewami zimne.
2. Jeżeli masz włączony nawiew zimnego powietrza z zewnątrz i jednocześnie ogrzewanie ustawione na twarz, to środkiem idzie tylko ciepłe.
3. Jeżeli masz wyłączony nawiew zimnego powietrza z zewnątrz to zależnie od tego gdzie masz ustawiony nawiew tam wieje ciepłym. Jeśli na szybę to dmucha ciepłym na szybę, a środkowym nic. Jeśli na twarz, to dmucha ciepłym środkiem...
Fajnie brzmią te wyjaśnienia... Coś jakby kręcenie na przesłuchaniu....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Ja tam nie powiem ... mógłby sie odrobine szybciej grzać, ale ..... tak to przynajmniej człowiek trochę sie zahartuje bardziej doskwiera mi brak szybkiego rozgrzewania auta gdy trzeba szyby odmrozić niż to, że mi jest zimno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum