Wysłany: Wto Lut 03, 2009 13:07 Kupujemy nowe auto
Chciałem poznać Wasze zdanie na ten temat.
Wyobraźmy sobie taką sytuacje: Gdybyśmy mieli gotówkę powiedzmy na do 70.000pln i chcielibyśmy kupić nowe auto z salonu. Jaką marke(i)/model byście wybrali?
Niech to będzie model/marka auta który będzie jak najbliżej Waszego wymażonego
Ustalmy że marka Rover nie istnieje bo wszystkie modele są używane a takie nas nie interesują.
Odpada też opcja typu "a 70.000pln? to wole dołożyć xxx pln i kupić np Ferrari". Nie.
Mamy max 70.000pln w gotówce albo max 70.000pln kredytu (wszystko jedno)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 13:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozumiem, że taka okazja w rachubę nie wchodzi:
http://moto.allegro.pl/it...ilne_torun.html
To w takim razie to:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7245898
Wyposażenie więcej niż zadowalające, silnik zadowalający, marka OK, wygląd OK, sedan; czyli OK, kolor czarny lub czerwony "od ręki", a że rocznik wstecz... nie można mieć wszystkiego Super oferta wg mnie
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
To import z USA, więc może mieć np. symetryczne lampy itp.
xROnx, zależy czego chcesz.
Ja ostantio robiłem dokładny przegląd szukając średniego lub większego kombiaka w podobnej cenie i wnioski:
- bez promocji - Kia Cee'd SW 2.0 CRDi w najwyższej bez opcji wersji 71000 PLN - kolega jeździ od roku, dła mi się przejechać - bardzo auto za te pieniądze (choć ma niewielkie braki - typu brak szyb atermicznych, ale klima daje radę)
- z promocjami - Toyota Avensis D4-D II gen. (wchodzi trzecia generacja i II są bardzo tanie) lub Octavia (promocja rocznika 2008 - kolega kupił wczoraj wersję Elegance 1.9 TDi 105 KM za 72000 zł)
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dlatego czekam z niecierpliwością na premierę Roewe na rynku Europejskim...., zobaczymy czy będzie wart uwagi....
Czekamy czekamy. w EU Roewe ma sprzedawać SsangYang (bosze co za nazwa) tylko jest kilka wersji że w EU ma być sprzedawany pod szyldem MG(ta informacja nie podaje jednak że ma być sprzedawany przez SY)z kolei informacja ze bedzie sprzedawany przez SY nie podaje ze to będzie MG tylko Roewe ...
Nie analizowałem jeszcze dokładnie cen z wyposażeniem i silnikiem czy te 70.000pln by starczyło oraz awaryjności tych modeli ale np ja miałbym na uwadze Fiata Bravo II, F.Mondeo 4, Roewe 550 , Kia Ceed (niestety tylko wer 3D jest wg mnie interesująca z drugiej jednak strony to niestety tylko 3D ) Honda Civic ... a i jeszcze M. Lancer
Ale chcesz auto, czy taczkę?
Bo za 70 kzł to kupisz z silnikiem 1.6 - bez sensu!
xROnx napisał/a:
Kia Ceed (niestety tylko wer 3D jest wg mnie interesująca z drugiej jednak strony to niestety tylko 3D )
No właśnie zależy czego chcesz, bo z tego co podałeś, to jesteś kompletnie nie zdecydowany, czy to ma być "ładne", "szybkie", czy "rodzinne".
Mi Cee'd kombi przez nawiązanie do Puga 407 bardzo się podoba, a do tego jest bardzo duży w środku (w zasadzie to do Avensisa niewiele mu brakuje, a Fokę przerasta o głowę), a do tego bardzo przemyślany.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No ja miałem okazję prowadzić tylko po mieście, ale też mi się podoba, z za te 71000 zł to jest najlepszy w Kii silnik 2.0 CRDi 140 KM, który w mieście pali maksymalnie 8 (kumplowi średnio 7,5 - Warszawa i jazda codziennie Chomiczówka - Galeria Mokotów, czyli przez wszelkie możliwe korki), a w trasie 5,6-6 l ON/100 km.
oooo temat na topie bo wróciłem właśnie z salonu VW i całkiem serio piszę ... za 74 tysie to jest sirocco 1.4 TSI 122KM i w obecnej życiowej sytuejszyn to ....... czemu nie
Brt, a tyle możesz mieć bardzo dobrze wyposażoną Octavię 1.8 TFSi 160 KM - dla mnie lepsza opcja - duże i wygodne, a do tego jaki "sleeper"!
Cee'd w wersji OPTIMUM PLUS 67tys. plus teraz jest rabat od reki 5600pln wiec można sobie wziąć jeszcze parę fajnych opcji z pakietu http://www.kia.pl/ceed_wyposazenie.htm
maciej ... no własnie nie wiem czy już potrzebuję duże i wygodne a ten spełniał zasadnicze wymagania sportowe fotele i świetnie leżąca w dłoniach kierownica, turbo i mocniejszy niż obecny + przyzwoite wyposażenie No i DSG z łopatkami w kierownicy w opcji pozatym małe szyby i brak ramek w drzwiach takie drobiazgi A za jedyną "stówkę" jest 2.0 TSI DSG
BRT a po co ci łopatki przy 122KM nie wiem czy w tej wersji w ogóle są przyspieszenie na poziomie R200 9,7 sek, oczywiście aspekty typu wyposażenie sportowe i inne gustowne gadżety bezapelacyjnie tak Co do wersji 2.0 TSI 200km patrząc na osiągi nic mi nie dyga i te łopatki ... to nie ferrari ze nie masz czasu zmieniać biegów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum