Wysłany: Sob Lut 07, 2009 21:04 [R400] Bardzo poważny problem- stacyjka
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam!!!
Dzi jechałem autem na trasie i wypadł mi kluczyk ze stacyjki dobrze ,że silnik nie zgasł bo wiadomo co by było, wogóle kluczyk nie trzyma się w wstatyjce i tu moje pytanie co mogło się zepsuć?? jak usunąć tą usterkę??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 11, 2011 21:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 21:21
makupl napisał/a:
pytanie co mogło się zepsuć?? jak usunąć tą usterkę??
Prawdopodobnie stacyjka do wymiany,kiedyś u ojca w mercedesie było to samo(przelot ponad pół miliona kilimetrów!!!!)wypadał kluczyk ale motor chodził i kiera się nie blokowała.
Nie wiem czy da się to naprawić.
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
uuu wydaje mi sie ze nie,pewnie ten cału bębenek co se tam dzielnie pracował poprostu uznał ze juz czas odpocząc , mozesz cos pokombinowac tam nie IMMOBILAYZERA czy jakos tak sie to pisze bo jest w pilocie.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 13:23
makupl napisał/a:
Pozatym jak wymienie tą stacyjke, to dzwi bedę musiał otwierać z innego kluczyka, albo z pilota nie da się jakoś samemu naprawić??
Poszukaj w swojej okolicy magików od dorabiania kluczy, może wiedzą
lub znają kogoś, kto wie jak to naprawić. W Gliwicach na giełdzie samochodowej jest
taki magik, ale chyba "trochę" daleko .
Może w Lublinie znajdziesz takiego speca?
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
e ja też tak mam ... i sobie chwalę mogę w zimie wyjąć kluczyk przy pracujacym silniku, zamknąć auto i .... zostawić, żeby siechwilę nagrzał co do dorabiania, to magicy od zamków dopasują nową wkładkę pod Twój obecny kluczyk .. to nie jest wielka fizolofia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum