Co wy na to aby zrobić taką jakby Vlepke naszego forum i aby każdy sobie przyklejął ją na swojego Roverka żebyśmy się rozpoznawali na drogach ...Co wy na to ?:)
_________________ Kobi
Ostatnio zmieniony przez thef Sob Lut 14, 2009 15:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 15:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
naklejke klubowa dostajesz jak oplacisz skladke- czyli jak staniesz sie klubowiczem, naklejki pod tablice natomiast dostepne sa dla kazdego sympatyka- skontaktuj sie ze skarbnikiem.
Naklejki pod tablicę za free możesz dostać, naklejkę na auto dostaniesz jak zostaniesz klubowiczem. Niedawno ten temat był wałkowany w związku z nowymi składkami więc sobie poszukaj.
Dzięki za wszystkie informacje i Przepraszam Wszystkich za wyrażenie
_________________ Kobi
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 20:04
Możesz zrobić sobie własną, tak jak ja. Ściągnąłem wzór emblematu, przerobiłem tak że jest na nim też mój nick z forum i poszedłem do agencji (nie mylić z towarzyską) reklamowej - wydrukowali na folii za parę zł. Na razie ich nie przykleiłem - bo szukam odpowiedniego miejsca...., ale na pewno będę bardziej rozpoznawalny niż z samym emblematem
W sumie to dobry pomysł ..A co na to inni czy nikt nie będzie mial pretensji czy coś że wykorzystuje to bez bycia klubowiczem:)...A jeśli nie to skąd ściągnołes wzór emblematu
No nie wiem czy tak do konca zgodne.
Nie chce zabierac glosu w temacie gdzie nie mam odpowiedniej wiedzy, ale
ten znak klubowy, to wlasnosc klubu i jego rozpowszechnianie i uzywanie bez
zgody klubu nie jest do konca legalne. Poczekamy, az wypowiedza sie znawcy materii.
Nie przystoi tez, zeby klubowicz dawal takie porady dzialajac tym samym na szkode klubu.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
To ja czekam na dalsze informacje od pozostałych klubowiczów ...Chętnie bym został klubowiczem ale to narazie nie jest możliwe ze względów finansowych ale w tym roku koncze szkołe wybieram się do pracy więc dołącze najprawdopodobniej do grona klubowiczów
_________________ Kobi
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 21:49
MaReK napisał/a:
fearless napisał/a:
nic się nie przejmuj - to wszystko zgodne
No nie wiem czy tak do konca zgodne.
Nie chce zabierac glosu w temacie gdzie nie mam odpowiedniej wiedzy, ale
ten znak klubowy, to wlasnosc klubu i jego rozpowszechnianie i uzywanie bez
zgody klubu nie jest do konca legalne. Poczekamy, az wypowiedza sie znawcy materii.
Nie przystoi tez, zeby klubowicz dawal takie porady dzialajac tym samym na szkode klubu.
Pozdrawiam,
Marku - wybacz, ale dział plików do pobrania (logo itp) jest dostępny bez opłacenia składki, a co za tym idzie - każdy zainteresowany może ściągnąć plik i przerobić.... ja tak zrobiłem... jeszcze nie byłem klubowiczem, a już miałem własny emblemat z nickiem fearless
Poza tym, nigdzie nie ma wzmianki o tym że prawa do logo są zastrzeżone....
Tak więc ...., można kopiować i rozpowszechniać dla chwały Klubu Roverki PL
Wątpię, aby ktoś wykorzystał logo do działań marketingowych, bez zgody zarządu....
W każdym razie - myślę, że wykorzystanie Logo Roverki.pl do oklejenia własnego samochodu jest jak najbardziej zgodne ze statutem Stowarzyszenia i prawem....
Marku - wybacz, ale dział plików do pobrania (logo itp) jest dostępny bez opłacenia składki, a co za tym idzie - każdy zainteresowany może ściągnąć plik i przerobić.... ja tak zrobiłem... jeszcze nie byłem klubowiczem, a już miałem własny emblemat z nickiem fearless
Poza tym, nigdzie nie ma wzmianki o tym że prawa do logo są zastrzeżone....
Ja to wiem i rozumiem.
Logo moze nie jest zastrzezone, ale prawa do niego ma klub, bo jego autor wydal na to takowa zgode (wiem od kolegow klubowiczow bedacych tutaj od niemal poczatku).
W/g mnie wykorzystywanie go bez zgody Zarzadu Klubu jest złe
Teoretycznie logo Carrefoura czy innych marek tez sa dostepne na stronach www i
mozna je sobie sciagnac, ale waptie zeby mozna bylo je wykorzystywac jak sie chce i gdzie.
fearless napisał/a:
Wątpię, aby ktoś wykorzystał logo do działań marketingowych, bez zgody zarządu.... W każdym razie - myślę, że wykorzystanie Logo Roverki.pl do oklejenia własnego samochodu jest jak najbardziej zgodne ze statutem Stowarzyszenia i prawem....
Sympatycy moga sie przeciez oklejac, ale do tego sluza wlepy pod tablice (u Ciebie na zderzak ). Logo klubu jest dostepne dla wszystkich klubowiczow, ktorzy oplacili skladke i symbolizuje przynaleznosc do klubu. Nie wiem jaki cel ma udawanie klubowicza, skoro sie nim nie jest?
Tak jak pisalem wczesniej, ja nie jestem ekspertem od zagadnien prawnych, ale
wydaje mi sie, ze do wykorzystywania loga klubu ROVERki.pl potrzebna jest
zgoda Zarzadu. Ja np. od ktoregos z czlonkow dostalem zgode na uzycie logo w filmikach.
Czekam na wypowiedz ktoregos z kolegow starszych ranga i majacych w tym temacie wiecej do powiedzenia niz ja.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Logo moze nie jest zastrzezone, ale prawa do niego ma klub, bo jego autor wydal na to takowa zgode (wiem od kolegow klubowiczow bedacych tutaj od niemal poczatku).
Nie ma o tym żadnego zapisu ogólnodostępnego
MaReK napisał/a:
W/g mnie wykorzystywanie go bez zgody Zarzadu Klubu jest złe
Zgadzam się, ale Zarząd Klubu nigdzie tego nie zabrania
MaReK napisał/a:
Teoretycznie logo Carrefoura czy innych marek tez sa dostepne na stronach www i
mozna je sobie sciagnac, ale waptie zeby mozna bylo je wykorzystywac jak sie chce i gdzie.
Bo każde z nich jest opatrzone znakiem zastrzeżonym.... możliwym do wykorzystania, tylko za zgodą właściciela.
MaReK napisał/a:
Sympatycy moga sie przeciez oklejac, ale do tego sluza wlepy pod tablice (u Ciebie na zderzak )
fakt - sam się wkopałem
MaReK napisał/a:
Logo klubu jest dostepne dla wszystkich klubowiczow, ktorzy oplacili skladke i symbolizuje przynaleznosc do klubu. Nie wiem jaki cel ma udawanie klubowicza, skoro sie nim nie jest?
Logo jest dostępne dla każdego - nawet bez statusu klubowicza i zapewne każdy może z tym zrobić co zechce, bo podczas pobierania, nie ma żadnej informacji o tym, że logo czy też znak jest zastrzeżony.....
MaReK napisał/a:
Tak jak pisalem wczesniej, ja nie jestem ekspertem od zagadnien prawnych, ale
wydaje mi sie, ze do wykorzystywania loga klubu ROVERki.pl potrzebna jest
zgoda Zarzadu. Ja np. od ktoregos z czlonkow dostalem zgode na uzycie logo w filmikach.
Czekam na wypowiedz ktoregos z kolegow starszych ranga i majacych w tym temacie wiecej do powiedzenia niz ja.
To ja też poczekam na specjalistę i dokładną wypowiedź w tym temacie.....
Co prawda nie jest zabronione ale nie jest też zezwolone. Prawda jest taka że prawa autorskie do pliku ma autor który zapewne przekazał je klubowi. Moim zdaniem wykorzystanie loga w ten sposób (imitacja loga dostępnego dla klubowiczów) jest nie etyczne. To tylko moje zdanie.
To tak jak w filmami w sieci. Są ogólnodostępne co nie znaczy że ich ściąganie i oglądanie jest etyczne i zgodne w prawem. (a i tak wiemy jak jest).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum