Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:19 [R214Si '97] Wyciek płynu(?)
Oj dawno nie zakładałem nowego wątku w tym dziale. No ale kiedyś trzeba
Otoż tak. Od jakiegoś czasu ucieka mi gdzieś płyn chłodniczy. Spokojnie żaden HGF (plam w zbiorniczku nie ma, olej czysty jak łza nie przybywa go, temp ładnie się trzyma i wogole )
Ostatnio dolewałem płynu jakiś m-c temu tak więcej jak pół między podziałką min a max. Dzisiaj jest ok 4mm poniżej min. Więc szukam wycieku... szukam, szukam generalnie wszędzie sucho... wchodzę w kanał i patrze od spodu i aż tu nagle widzę mokro. dotykam paluchem hmmm jakiś zielony płyn. no to powrót do góry i szukam skąd on wylatuje. i doszedłem do takiego miejsca (widoczne na zdjęciu nr 1 - zaznaczone czerwoną elipsą )
Jest tam taka jakby linka w "izolacji" o kolorze różowym. Wydaje mi się że ta linka odpowiada za ogrzewania w aucie w senscie ciepło zimno... albo to jest ta linka która odpowiada za suwak od ciepłego zimnego powietrza (mam tu na myśli tą co jest pod pokrętłem wiatraka 1,2,3,4 ) ale pewności nie mam.
Powstaje pierwsze pytanie: czy w tych wężach które widać na zdjęciu nr 2 wogóle znajduje się płyn chłodniczy? jeśli tak to drugie pytanie: do czego służy ten mechanizm zaznaczony elipsą na zdjęciu nr 1? I skąd tam może wyciekać płyn? Obmacałem te dwa węże które "wchodzą" do urządzenia z linką i są suche.
Miał ktoś z Was może już taką sytuacje?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 13:29
xROnx napisał/a:
Jest tam taka jakby linka w "izolacji" o kolorze różowym. Wydaje mi się że ta linka odpowiada za ogrzewania w aucie
Dobrze ci się wydaję.
xROnx napisał/a:
Powstaje pierwsze pytanie: czy w tych wężach które widać na zdjęciu nr 2 wogóle znajduje się płyn chłodniczy?
Tak tam jest płyn który idzie na nagrzewnicę.
xROnx napisał/a:
drugie pytanie: do czego służy ten mechanizm zaznaczony elipsą na zdjęciu nr 1? I skąd tam może wyciekać płyn? Obmacałem te dwa węże które "wchodzą" do urządzenia z linką i są suche.
Jak wyżej napisałem jest to zawór do regulacji ogrzewaniem.
Posprawdzaj opaski, wymień na nowe może cieknie gdzieś na połączeniu z wężami
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum