Wysłany: Nie Lut 15, 2009 22:16
Dokładnie, czujnik prędkości jest podłączony do skrzyni ale nawet nie wiem gdzie się znajduje chyba bliżej środka samochodu. To jest gniazdo od tego czujnika:
poszukaj na schematach w workshop manualu, speed sensor.
[ Dodano: Nie Lut 15, 2009 22:29 ]
na poniższym schemacie widać że wtyczka (21) od tego czujnika jest obok bagnetu skrzyni, czyli mógł ktoś pociągnąć niechcący za kabel i coś rozłączyć lub urwać. A sensor zaznaczyłem na zielono.
kwiat_paproci [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 21:39
Tak bardzo koło bagnetu to on nie jest ale wyciągając bagnet można zawadzić o wiązkę biegnąca do niego.
Pojechałem do zakładu gdzie wymieniałem olej w skrzyni i okazało się, że odkleiła się ta część sensora, która umocowana jest do skrzyni. Kropelka pomogła i wszystko działa.
Ten sensor jest na wierzchu skrzyni ale od strony kabiny. Z góry kiepsko widać, dotrzeć można od dołu no ale to trzeba mieć kanał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum