Wysłany: Pon Lut 16, 2009 23:43 [R420] Problem z akumulatorem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam problem momentalnie rozładowuje się akumulator, po naładowaniu podłączając klemy
iskrzy. Samochód odpala normalnie, po przejechaniu kilku kilometrów akumulator gwałtownie rozładowuje się.
Co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 22:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 23:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Mam problem momentalnie rozładowuje się akumulator, po naładowaniu podłączając klemy
iskrzy. Samochód odpala normalnie, po przejechaniu kilku kilometrów akumulator gwałtownie rozładowuje się.
Co może być przyczyną
jesli gwałtownie to stawiam na padnięty (sklejony) przekaźnik świec żarowych. jest w okolicy akumulatora ... taki na 50 - 80A 4 nóżki, 2 normalne i 2 duże. Zobacz miernikiem, czy na świecach masz na okrągło napięcie W kazdym razie od tego bym zaczął szukanie przyczyny
[ Dodano: Pon Lut 16, 2009 23:53 ]
koszt przekaźnika to 10 - 20PLN jak ktoś chce wiecej, to zdzierus
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 17:42
Brt, BTW bo nie odpisałeś mi w innym wątku - przekaźnik powinien dawać napięcie na mostek, tylko przez czas świecenia kontrolki grzania świeczek, tak? Muszę się upewnić, bo nowe świece już zamówiłem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum