Wysłany: Pon Mar 09, 2009 17:46
Dzis mylem zbiorniczek, wlewalem do niego rozne cuda-wianki, bez rezultatu. Wreszcie zdecydowalem sie zapodac do zbiorniczka oklo trzech setek zwyklej benzynki. Po 5 sek i 5 wstrzasnieciach zbiorniczek wygladal jak nowka ze sklepu, potem tylko dobre wyplukanie goraca woda. Polecam.
Nie ma jak odgrzać temat nie czytając całości Na poprzedniej stronie są podane obie ww metody
Ostatnio chciałem wyczyścić układ bo w zbiorniczku miałem mulisty osad na ściankach ale jak przypomniałem sobie, że kiedyś chłodnica była zaklejana specyfikiem dolewanym do płynu to zrezygnowałem bo by pewnie znowu ciekło po wyczyszczeniu. Odkręciłem tylko zbiorniczek wyrównawczy i oczyściłem wodą pod ciśnieniem...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 163 Skąd: chorzow
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 17:59
hi
ja po moim hgf zbiorniczek wyciagalem, zatykalem dziurki, wsypywalem garsc kulek lozyskowych malej srednicy i wlewalem benzyne ekstrakcyjna. pozniej troszke wstrzasow i ok tak zrobilem 5 plukan i osad przestal sie pojawiac. nie wiem czy to ma znaczenie jaki plyn jest w ukladzie bo ten , ktory mam nie mieszal sie z resztkami oleju tylko transportowal go na scianki zbiorniczka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum