Nadszedł czas zakupu opon, przez pewien czas zastanawiałem się nawet nad rozmiarem ekonomicznym czyli 195/50/15, to teraz jak zobaczyłem nowe opony Majki to całkowicie wybiłem sobie je z głowy, tam prawie wcale gumy nie ma (pewnie dlatego takie tanie ), i na seryjnym zawiasie będzie offroad jakich mało.
Dlatego chce zakupić takie opony jakie fabryka przewidziała. W przeszukiwaniu internetu znalazłem coś takiego http://www.oponix.pl/hankook_k110_7_60220.html Cena atrakcyjna, ale pytanie czy warto i czy ktoś z was miał okazję współpracy z tym sklepem?
Nadszedł czas zakupu opon, przez pewien czas zastanawiałem się nawet nad rozmiarem ekonomicznym czyli 195/50/15, to teraz jak zobaczyłem nowe opony Majki to całkowicie wybiłem sobie je z głowy, tam prawie wcale gumy nie ma (pewnie dlatego takie tanie ), i na seryjnym zawiasie będzie offroad jakich mało.
Dlatego chce zakupić takie opony jakie fabryka przewidziała. W przeszukiwaniu internetu znalazłem coś takiego http://www.oponix.pl/hankook_k110_7_60220.html Cena atrakcyjna, ale pytanie czy warto i czy ktoś z was miał okazję współpracy z tym sklepem?
eeeeeeeeeeee zle to nie jest tylko tzra umiec jezdzic mialem takie w punto i powiem ze dobzre bylo a do tego furaka mialem -35 na eibachach oraz KYB posadzonego
BoloSr, mi chodzi o w miarę bezpieczne i dobre opony.
co rozumiesz przez trza umieć jeździć
_________________ D-4D + Ubot 520xl
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 18:38
DawidNB napisał/a:
BoloSr, mi chodzi o w miarę bezpieczne i dobre opony.
co rozumiesz przez trza umieć jeździć
a co w nich niebezpiecznego ???
a co do tego trza umiec jezdzic chodiz o to zeby nie jezdzic po dziurach albo ich unikac i fela bedzie jak nowa a nie jak kwadrat i tyle
Mam u siebie w R200 i spisuja się rewelacyjnie.Trzymaja w ciasnych zakrętach i na mokrym nielatają jak byk po pustym sklepie(Pirelli P3000 poprzednio i tragedia.)
Witam. Może dołączę się, by nie zakładac nowego tematu. Otóż muszę w najbliższym czasie kupić 4 opony letnie do Rovera 220SDI, które będą założona na oryginalne felgi. I pojawia się problem, które wybrać. Każdy chwali to co ma, wszędzie piszą trochę inaczej a sprzedawcy chwalą wszystko . Co ciekawego znalazłem? Takie oto opony 195/55r15: Nexen i Dayton . Kupić któreś z tych, czy może zupełnie coś innego w podobnej cenie? Będę wdzięczny za jakąś pomoc. Pozdrawiam.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 09:43
widzę temat na czasie
Ja również stoję przed decyzją jakie wybrać opony (185/55 R15). Poprzednie letnie były już na aucie i to były Barum Bravurius z ochroną rantu. teraz już ich nie mogę znaleźć w sklepach, są za to Bravurius 2 na niby lepszej mieszance i innym bieżniku i nie wiem czy się na nie nie zdecydować.
gralu, miałeś do czynienia z tymi Dunlopami polecanymi przez Ciebie?
Wymieniając tylko dwie trzeba zwracać uwagę na to żeby na obu osiach był ten sam parametr nośności i prędkości?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum