Wysłany: Czw Mar 05, 2009 12:50 [R400] Piski wczasie jazdy od strony koło..pomóżcie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
tej nocy wracając do domu//ok 250 km//w połowie trasy, na parkingu stanąłem na kaweczke..po chwili zacząłem kontynuować jazde,po przejechaniu kolejnych kilku km, z przedniego koła od strony pasażera,zaczęły dochodzić niepokojące popiskiwania,jakby lekkie tarcia..po lekkim,delikatnych naciśnięciu hamulca,ustawało...i tak kilka razy do powrotu na miejsce..
zauważyłem również ,że jakby ręczny hamulec chodzi inaczej niż wcześniej,ciężej...czy tu szukać przyczyny?
po dojechaniu do celu wydawało mi sie ,że hamulce od tego koła jakby były cieplejsze niż od str.kierowcy..
dziękuje z góry za podpowiedzi
_________________ yo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 23:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 13:04
klocki się blokują w prowadnicach.Wyjąć , wyczyścić i lekko przeszlifować wąsy w miejscu styku z zaciskiem.Zwykle dzieje się tak po dłuższej jeżdzie . jak klocki sie zagrzeją.
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 13:54
tylko zastanawia mnie to ,że teraz przy wciśniętym guziczku na dzwigni hamulca ręcz.jak zaciągam-popuszczam,to chodzi ciężej i piszczy,a chyba ręczny jest na tylne koła?..może sie linka gdzieś zablokowała??
a te dzwięki wczasie jazdy dochodziły od tyłu//a wrażenie było jakby z przodu//
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 15:09
pabloroverek napisał/a:
a chyba ręczny jest na tylne koła?..
Napewno jest na tylne kola.
Podnies cala dupe do gory zaciagnij reczny i popusc, potem krec kolami i uslyszysz czy gdzies trze lub lekko blokuje. Mozesz tez zaciagac po jednym zabku i patrzec co sie dzieje na jednym i drugim kole.
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 16:00
no właśnie takie odniosłem wrażenie ,że przód od str.pasażera wczoraj po zakończeniu trasy był cieplejszy niż lewy..,,tylko już teraz niczego nie jestem pewien..,moze tylko mi sie wydawalo:/
pozatym , skrzeczy ręczny przy zaciąganiu,czyli dziwne byłoby ,żeby nagle i przód sie grzał a i z tyłem było coś nie w porządku.kurna już sam nie wiem..
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 20:29
dziękówka za pomoc..
chyba bedzie jak mówisz..,ten przód był ciepły//ale nie masakrycznie gorący// , to chyba po przejechaniu 250 km normalne
jutro spróbuje sie z tym pobawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum