Chciałbym kupić 3 sztuki 480mm, ale widzę, że sprzedają po dwie.
Pojedyncze sztuki to tylko jakieś "cudaczne" całe gumowe, a ja szukam normalnych wycieraczek. Da się gdzieś w miarę tanie Valeo kupić na sztuki albo komplet składający się z 3 sztuk 480mm?
Pozdrawiam,
Leszek
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 13:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wycieraczki są spoko mam identyczne idealnie zbierają wodę, zero pisku, zgrzytu i takie tam. Co do trzech sztuk to kupisz dwie w komplecie na przód i osobno pojedynczo pakowana w kartonie na tył.
Pozdro!!
ja kupiłem 2 komplety do dwóch aut i jak i w jednym tak i w drugim piszczały i nawet nie pomagało jak je odwracałem
od tamtej pory ich nie kupuję a wydałem po 80zł za komplet nie pamiętam modelu tych Valeo
w tej chwili mam wycieraczki Bosch i spisują się lepiej niż tamte
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 14:51
Zobacz na Allegro wycieraczki firmy Motgum, wielokrotnie chwalone na forum. IMO najlepszy stosunek ceny do jakości. Są sprzedawane na sztuki, więc z zakupem 3 szt nie będzie najmniejszego problemu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja zwiększyłem rozmiar wycieraczek dlatego że te katalogowo 510 i 450 wydają się być za krótkie według szyby i małą powierzchnią zbierają
więc założyłem 530 i 480 i pasuje
ja zwiększyłem rozmiar wycieraczek dlatego że te katalogowo 510 i 450 wydają się być za krótkie według szyby i małą powierzchnią zbierają
więc założyłem 530 i 480 i pasuje
uważaj co piszesz, bo jeszcze wprowadzisz w błąd. Temat jest o 200tkach a tam standard jest 3x 450 i rzeczywiście lepiej kupić większe, ale z tego co pamiętam aż 530 to nie wejdzie. Trzebaby przekopać stare tematy.
hm a moze rozruszać ramię, bo sie przytarło Albo sprężyna za słaba już U mnie przesmarowanie + rozruszanie pomaga .... mniej wiecej raz na rok mała konserwacja i jest ok
no i dokonałem zakupu w pobliskim sklepie motoryzacyjnym
były wycieraczki 480mm valeo na sztuki po 20zł brutto za sztukę. kupiłem 3 sztuki, zamontowałem i jak włączyłem wycieraczki to w końcu usłyszałem, że ich nie słyszę a do tego wycierają super
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:50
Ja tylko dodam żeby nie kupować wycieraczek Champion. Trzy razy je kupowałem, za każdym razem do innego samochodu i zawsze ten sam efekt, skakanie po szybie i różne dziwne odgłosy. Wycieraczki kupowałem w norauto więc raczej nie podróbki, szyby oczywiście odtłuszczone, więc ewidentnie to wina wycieraczek. Nie wiem skąd ta dobra opinia o championach w necie, imo to szajs jakich mało.
Natomiast raz kupiłem na próbę Titan ~12zł (też norauto) i są bardzo dobre.
tak jest u mnei sie tak raz przytarła, że trzyała się 1cm od szyby popsikanie jakimś cudem z garażu + rozruszanie a na końcu odrobina oleum i ..... działa
Ja, wstyd się przyznać, kupiłam 3 razy 450 w Carrefour. Chyba marki Carrefour.... Mąż poradził mi tylko, żebym kupiła grafitowane (grafitowe? - nie pamiętam jak się mówi). Kosztowały niecałe 14 zł/sztuka. Nie miałam pojęcia ile kosztują wycieraczki - brałam ze względu na rozmiar. Nic nie piszczy, ładnie zbierają. Praktycznie jedno - dwa przetarcia i szyba sucha. Obok, owszem, wisiały jakieś po 65zł/sztuka. Chyba Boscha. Uznałam, że przepłacić zawsze zdążę. Ale póki co moje sprawują się nieźle.
Tylko, że zakładam, że raz na rok trzeba chyba wymienić wycieraczki... Przesadzam? Jak kupujecie te drogie markowe to jak często je wymieniacie?
Jak często w ogóle wymienia się wycieraczki?
Ja, wstyd się przyznać, kupiłam 3 razy 450 w Carrefour.
Też je miałem w poprzednim aucie i spisywały się bdb. Kupiłem je zatem również do Roverka. Niestety, okazało się, ze gumy nie mają zabezpieczeń z jednej strony (wada konstrukcyjna?) i kilka razy wysunęły się z mocowania podczas pracy, co zaowocowało zarysowaniem szyby przez metalowa część pióra. Zmuszony więc byłem zakupić MOTGUM-y.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum