Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:49 [R420] Problem z odpalaniem
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Jakis czas temu jak były duze mrozy padł mi akumulator a ze nie było mozliwości dorwac kogoś na dawce energi to odpaliłem na tzw pych,udało sie ale przyznam ze zrobiłem to dwa razy tylko ze za drugim razem juz sie nie udało bo sie parking skończył .
Od tego czasu jak rano przychodze to choc podgrzeje świece 3 razy jest problem z odpaleniem,
kręci kreci juz chce ale jednak nie odpala,podgrzje jeszcze raz po tym kreceniu i odpali.
Paski wszystkie nowe,filtry wymienione,świece żarowe mają ok rok (BOSH) co sie mogło stac????
_________________ Kocham Kaśke
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 22:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obstawiam przekaźnik Mój też tak miał i łączył 1/10-15 razy. Przy mrozie -24 C nie było mowy o odpaleniu.
Pomogła reanimacja przekaźnika a nowy już czeka
Wyjmij, popatrz czy na nim jest prąd rzędu 50 - 80A i czy dwie nóżki ma wieksze a dwie normalne i to pewnie bedzie ten ... a napisane na nim moze być bosch, bosz, valeo, ford ałdi itp.
Są trzy obok siebie, 2-zółte i 1-Czarny mniejszy.Żółte są firmy SIMENS a te czarny nie napisali,pod nimi jest powieszony jeszcze jeden ale taki prostokątny BOSCH ale to raczej nie on bo... idzie do niego wtyczka a obok wychodzi gumowy przewód ktory idzie do turbiny.
Najprościej bedzie jak poprostu podjade do elektryka i przemierzy mi czy po przekręceniu kluczyka idzie napięcie na świece
od przekaźnika idzie żółty kabel do takiej jak by puszki ale za hu..a nie moge jej otworzyć (nie chce połamać) i tak myślę że tam może będzie bezpiecznik ale dzis juz nie mam siły na to
a więc bezpiecznika nie ma ale w takiej plastikowej obudowie jest tak jakby kolejny przekaźnik cały był stopiony więc miałem problem z otworzeniem tej puszki narazie podłaczyłem dla sprawdzenia prowizorycznie kabelki i działa!!! świece grzeją
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum