Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 19:42 [r214Si 1.4 16v 97r] Zakleszcza się skrzynia biegów
Mój problem jak w temacie.. polega na tym że czasem zakleszcza mi się skrzynia biegów np na wstecznym lub na 5 biegu i nie moge wyjać ani piatki ani wstecznego a jak juz wyjme to nie moge wsadzis zadnego biegu.. tak chwile pokąbinuje i wszystko wraca do normy.. dzieje mi się tak coraz częsciej. Czego to może być wina?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
próbowałeś, czy jak zgasisz silnik po takim zakleszczeniu to pomaga??
jeśli by pomogło, to sprzęgło... albo nie wysprzęgla, albo zacisk się przykleja...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 19:30
Ja miałem może nie dokładnie taki problem jak opisałeś, to znaczy u mnie zdarzało się tak że nie mogłem wrzucić jakiegoś biegu(zazwyczaj 3 i 5) i było to spowodowane brakiem oleju w skrzyni biegów. Może sprawdź czy na sucho nie jeździsz, ale fakt faktem u mnie biegi sie nie zakleszczały...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 14:46
zakleszcza się skrzynia tylko po wyjeciu 5 biegu kiedy chce zredukowac na nizszy, nie zawsze ale czasami.. wyjmuje 5 i potem nie moge wsadzic zadnego biegu lewarek bardzo ciezko chodzi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum