Wysłany: Pon Mar 09, 2009 22:05 [R414] Wskaźnik paliwa
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Nie wiem czy tak ma byc ale jak mialem partnera to tak nie bylo. Odpalam auto i wskazowka bardzo wolno wzrasta czasem minie kilka dobrych minut zanim dojedzie zanim wskaze poziom paliwa. Da sie cos z tym zrobic czy tak ma byc?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 22:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Firq napisał/a:
Nie no Roverki mają to do siebie ze wskazówka długo idzie do góry
mylisz się niestety
Mam r220 i nie wiem jak jest w r 400 wiec u mnie tez po wyjeciu kluczyka wskazówka nie opada!! i nie wiedziałem jak jest w r400 i zadzwoniłem do kumpla co ma r400 i mówił ze u niego opada po wyjeciu kluczyka zatem doszedłem do wniosku ze w r200 nie opada a w r400 opada!!
A jesli u kolegi Szajba, wskazówka opada to nic złego!! I nie wprowadziłem go w błąd. Szajba nie jest jedynym osobnikiem któremu wskazówka paliwa opada po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
Tyle ode mnie
Pozdrawiam Firq
414SLi to zapewne "kanciak" (dlatego warto pisać rocznik auta w temacie) i moze tu tkwi przyczyna .... może we wczesniejszych modelach właśnei tak siema zachowywać wskazówka .... niech ktoś posiadający R200/400 sprzed 95 roku się wypowie
Brt, przepraszam moglem napisac to jest ten kanciak 1994 r . Jeszcze raz przepraszam i prosze mi powiedziec czy to jest normalne z ta wskasowka w tym modelu z roku 94r.
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 15:18
U mnie w r214 z 99 tez wskazówka opada. Więc albo specyfikacja pewnej partii aut tak ma, albo po prostu tak to jest zrobione.
Może w dieslach nie opada
także trochę wskaźnik jest mylący ale działa z opóźnieniem.
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 10:17
Czyli jakieś losowe opadanie tego wskaźnika.
jedynie co mi przychodzi na myśl to wskaźnik rezerwy paliwa.
Przeważnie świeci się gdy jest odpowiednio niski poziom paliwa. Teoretycznie do ustawienia.
Ale chodzi o to, że na przykład ja takiego sygnału rezerwy nie mam i mi wskazówka opada.
Być może jeśli ktoś ma taki sygnalizator to ta wskazówka nie opada.
Panowie tak jak w seri L nie wiadomo dlaczego raz były wersje 3 świecowe raz 4 świecowe i tak tutaj jednym Opada wskazówka innym nie
Takie Niespodzianki konstruktorów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum