yyyy..Warn za podanie przykładu ze ktos sie myli piszac, że przeklinanie nie jest obraxliwie i bulwersuje, więc jest cenzurowane - gratuluje w takim razie Piter rozumienia tekstu czytanego, mógłbyś pisac artykuły do brukowców, kwalifikacji w jezyku polskim masz aż nadto.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 18:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dopiero wczoraj miąłem okazje zobaczyć filmik z Durczokiem nieźle się uśmiałem i w sumie nie dziwie się zdenerwowania tez ostatnio miałem podobna scenę w biurze dobrze ze nikt mnie nie nagrał...
Ps od razu tez przypomniał mi się Tomasz Lis ze swoim słynnym Grzesiu skąd ci biedny ludzie maja wiedzieć gdzie jest K... Zbuczyn... jeszcze się w grafice komp. zatrudnię... buehehe klasyk
2.pan Durczok chyba nie zna podstawowych przepisów BHP i od kasiorki w dupie mu sie poprzewracało, bo to biurko to jego miejsce pracy i to jego zasrany obowiązek mieć na nim czysto
Oj, obawiam się, że sprzątanie tego stoły należy do obowiązków kogoś innego...
To nie jest jego stół redakcyjny, ani jego biurko, tylko stół w studio i siadają przy nim też inni dziennikarze, więc chyba jak zwykle kulą w płot.
tom214Si napisał/a:
Nie odczucia i uczucia, tylko fakty podane przeze mnie i Thrillco.
Fakty?
Ja widziałem tam raczej zaczepki i zawoalowane sposoby obrażania wypowiadających się w tym wątku:
Cytat:
Im większy cham i prostak, tym większy aplauz i radocha... nawet wśród zdawałoby się inteligentnych ludzi....
niż fakty.
Bo Fakty, to były, oj były - "Codziennie o 19 w TVN24".
tom214Si napisał/a:
Macieju, zamiast tak się (ka)turlać po podłodze śmiejąc się
No nie mogę, bo tak mnie ubawiło to "święte oburzenie".
Ale zaraz się postaram.
tom214Si napisał/a:
mógłbyś lepiej ustosunkować się do wspomnianej przeze mnie (w kontekście Twojej wypowiedzi) kwesti
Tak szczerze, to nie chce mi się, bo swoje zdanie już wyraziłem:
Cytat:
I tylko o to chodziło, bo, tak tu, na forum, jak i w rzeczywistości, ludzie, którzy kontestują TVN (19 raz) będą kontestować dalej, ludzie oglądający TVN (20 raz) będą oglądać dalej, za to obojętni albo dalej będą obojętni albo zainteresują się i włączą Fakty, czy TVN24 (i 21 raz!! ), żeby zobaczyć "o co tyle szumu" i "kto to jest ten Durczok", a oglądalność rośnie!!
A jak ktoś nie zrozumiał, to trudno...
Do tego wiem, że odpowiadam komuś, kto już sobie poszedł, ale z drugiej strony mam przeświadczenie, że jeszcze tu wróci, więc zaraz odpowiem.
tom214Si napisał/a:
czy nawet najbardziej śmiała akcja marketingowa może zawierać w sobie elementy kompromitujące fundamenty działalności podmiotu?
Ale nikt tu nic nie kompromituje, bo jeśli nie mam racji, to jest to akcja na rzecz ochrony kreowanego latami wizerunku i nikt rozsądny nie będzie się dziwił takiej akcji, a jeśli mam rację, to jest to akcja marketnigowa i jako taką nikt rozsądny chyba nie będzie zbulwesrowany (jako całością, bo nie chodzi mi o same słowa wypowiadane przez dziennikarza), bo wiadomo, że całość nie jest żadną cenzurą, a tylko podsycaniem atmosfery i nawet gdyby udało się usunąć wszystkie kopie nagrania z internetu, to zaraz wypłynęłoby z samego TVN ponownie.
Do tego to trochę tak jak oburzać się reklamą płynu do naczyć, że na reklamie zmywa po pierwszym machnięciu gąbką, a w rzeczywistości nie.
tom214Si napisał/a:
Co do sprytnej reklamy: a co z niesmakiem/oburzeniem internautów, dowiadującym się o cenzurze (de facto zakłamaniu) w TVNie?
Takie zachowanie nie jest cenzurą, bo wg SJP PWN:
Cytat:
cenzura: 1. urzędowa kontrola widowisk teatralnych, filmów, audycji, publikacji itp. przed wprowadzeniem ich w obieg społeczny; urząd pełniący taką kontrolę,
Problem w tym temacie polega na braku możliwości przywoływania podstaw prawynych i artykułów...
Widzisz - myliłeś się - artykułów i podstaw prawnych nie ma, ale są definicję ze Słownika Języka Polskiego, więc mam swoje pole do popisu.
Thrillco napisał/a:
dlatego Maciej uznał ze dyskusja w ogóle nie powinna się odbywac...takie ja mam teraz odczucia.
A ciekawe na jakiej podstawie masz takie odczucia?
Bo jakoś w tej dyskusji uczestniczyłem, a gdybym uznał, że nie powinna się odbywać, to bym ją zamknął lub usunął... Takie moje zbójeckie prawo.
Choć patrząc dalej, do czego doprowadziła, to może tak byłoby najlepiej.
Jak to łatwo jest osądzać...
A że nie odpowiadałem wprost na Twoje i tom214Si posty - nic dziwnego, przy tym jak ostrzycie sobie na mnie zęby, to chyba trudno mi się dziwić, że nie chce mi się dążyć do kolejnych konfrontacji - wiem, że doprowadzicie do nich za mnie.
A tak poważnie, to chyba zabolała sugestia, że największi kontestatorzy dali się podejść i zachowują się dokładnie tak, jak tego oczekiwał autor prowokacji, a co lepsze, że mimo najszczerszej niechęci, stali się najlepszymi "piewcami idei":
Cytat:
Tak, czy tak - sukces, a jego miarą jest ilość powstającego na ten temat pianobicia, takiego jak tu, które najwięksi kontestatorzy tylko podsycają, czyli zwiększają zasięg i skalę akcji - sukces coraz większy (dokładnie jak w przypadku "Księdza").
Cóż... Wszystko wskazuje na to, że miałem rację, szczególnie patrząc na rozwój tego wątku!
A swoją drogą, to piękne mieć taki wierny "Klub miłośników" - wyjeżdżam na 4 dni na narty, a tu wszyscy o mnie pamiętają!!
Ciekawe co to będzie, bo w poniedziałek wyjeżdżam na 2 tygodnie i będę miał słaby dostęp do netu!
A tak na marginesie, to też mam dobrą pamięć do cytatów...
Thrillco napisał/a:
Żydem (w tym złym znaczeniu) jeśli cokolwiek kiedyś zrobiłeś dla pieniędzy,
Pamiętałem gdzie szukać tego cytatu:
Thrillco napisał/a:
Rowan napisał/a:
Ładniej niż Bartosz, to jakieś żydoskie
Możesz to rozwinąć, czy jestes zwykłym ksenofobem?
W sumie to pytanie do autora mam to samo, ale jakoś inaczj brzmi...
emes, mnie też powwinieneś pochwalić za dobrą pamięć!!
Reszty komentować mi się nie chce, bo inni to już zrobili...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
macieju ja tylko przypominam, ze kolega tom usunal sie na zyczenie z forum.
MaRKu, ja tylko przypominam, że o tym wiem!
Cytat:
Do tego wiem, że odpowiadam komuś, kto już sobie poszedł, ale z drugiej strony mam przeświadczenie, że jeszcze tu wróci, więc zaraz odpowiem.
Czyżbym nie wyrażał się dość jasno?
Poza tym nie lubię, gdy takie, bezpośrednio do mnie skierowane, zaczepki pozostają bez dopowiedzi.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum