Po wybraniu kategorii towaru który sprzedajesz, klikasz na DALEJ (nie wybierasz żadnego szablonu), i w opisie wklejasz kod HTML gotowej strony tak jak chciałbyś żeby wyglądała aukcja. Zdjęcia natomiast musisz wcześniej wrzucić na jakiś zewnętrzny serwer, by wszyscy je mogli widzieć:)
Nie wiem na ile jesteś obeznany w pisaniu stron WWW w HTML'u - jeżeli nie za bardzo, ściągnij sobie jakiś program do robienia stron www, najlepiej jakiś w kategorii WYSIWYG (masz co widzisz) - wygląda to jak word, kolorujesz sobie czcionki, wstawiasz tła zdjęcia itd (przy czym nie z komputera, tylko wcześniej umieszczone gdzieś w necie), i następnie kopiujesz efekt swojej pracy jako kod HTML do "opisu" aukcji, i już masz swoją wymarzoną aukcję:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja kiedyś się tym ciut bawiąc korzystałem z MS FrontPage (TO jest rzekomo jego następca)
Wiem że bdb jest Dreamweaver - ale oczywiście kosztuje swoje, a nie wiem czy trial (np TUTAJ) jest w pełni funkcjonalny.
A jak nie, spróbuj może np czegoś takiego - bezpłatny, rzekomo prosty w obsłudze i w pełni funkcjonalny. Choć nigdy nie korzystałem i nie wiem co to:)
Chociaż strony www ponoć najlepiej pisze się w notatniku
Nie nie - jak w którymś tym programie przygotujesz już sobie aukcje, to tam w którymś miejscu będzie opcja żeby program stronę którą przygotowałeś pokazał Ci jako kod HTML - i cały ten kod musisz wkleić do opisu aukcji.
Zdjęcia natomiast - jak będziesz wstawiał do swojej aukcji, w "PRZEGLĄDAJ" zamiast wpisywać/szukać "dysk C:\ itd", wpisujesz adres pod którym dane zdjęcie znajduje się w necie - miejsce w którym je wrzuciłeś. Są do tego specjalne serwery:) np occur.pl
TEN tekst powinien Ci podpowiedzieć i może lepiej ode mnie wyjaśnić co i jak:)
Choć osobiście korzystam z miejsca jakie daje WP do bezpłatnego konta pocztowego:)
Metodą prób i błędów dojdziesz co i jak:)
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 19:11
Dzięki wielkie za Pomoc Bardzo mi Pomogłeś a dalej tak jak mówisz metodą prób i błędów z czasem uda mi się coś ciekawego stworzyć a tak na marginesie jak Byś mógł to podpowiedz jak wkleić jakieś zdjęcie czy coś w avatar na forum. Zawsze mam z tym problem
jak wkleić jakieś zdjęcie czy coś w avatar na forum
To akurat jest łatwiejsze niż powyższe;)
Na górze strony, pod "tytułem" Forum Klubu ROVERki.pl masz link do ustawień swojego profilu. I w ustawieniach owych na dole strony jest panel Avatarów - wybierasz sobie zdjęcie z komputera (lub netu) - spełniające oczywiście warunki tam opisane - i wysyłasz;)
Ot i cała historyja
Ostatnio zmieniony przez Azazel85 Pon Mar 16, 2009 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 19:24
Dziękuję po raz kolejny postaram się na dniach coś wkleić Dzięki Pozdrawiam Myślę, że na dziś to tyle z mych problemów z niewiedzy techniki komputerowej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum