Wysłany: Sro Mar 18, 2009 16:20 [R200] Problem z wyborem miedzy Blaupunkt a Audio System
Witam,
Chciałem sobie trochę polepszyć nagłośnienie w Roverku W sumie jestem nawet zadowolony ze standardowych głośników, ale niestety to wszystko tak trzeszczy czasem, bo nie mam wygłuszenia na drzwiach
Wiec sobie tak pomyślałem ze jak zabiorę się za wygłuszanie to od razu można by przednie głośniki wymienić
Wiec mam teraz dylemat bo mam Radio Blaupunkt Barcelona MP35
i nie wiem teraz jakie głośniki wybrać:
W grę w chodzą takie 3:
Kierowałem się tym żeby mógł użycz AMP z Radia i nie musiał dodatkowego kupować. A po drugie to mi chodziło o trochę lepsze efekty niz ze standardowych głośników.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie chce wzmacniacza, bo ja radia tak często w aucie nie słucham tylko jak z kimś jadę I mnie denerwuje to drganie tych zwykłych Rover'owskich głośników.
Wiem trzeba najpierw drzwi uszczelniacz matami bitumicznymi i to będę tez robił.
Ale mi chodzi zamiast tyh glosnikow teraz jakis zestaw wstawic wlasnie bez AMP oraz Woofera
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
wszystko w orginalne miejsca. Glosniki graja nie gorzej od hertz DSK jak nie lepiej. Cena za 2x16+2x13 bedzie ok 150zl z przesylka. Jesli wyciszysz dodadkowo drzwi matami i dasz panele to GWATANTUJE Ci ze bedziesz zadowolony. Jakbys chcial posluchac to mniej wiecej takie glosniki są w skodach superb i octawiach. Gra to nadzwyczaj dobrze.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
A czemu są te Blaupunkty porażka Jestem ciekaw czemu
No z tylu na razie nie chciałem wymieniać tylko przód W sumie to może naprawdę lepiej tylko wyciszysz drzwi matami, i posłuchać jak do będzie działać na tych Rover'owskich. Ktoś to gdzieś tutaj na forum juz pisał ze nie jest tak zle
Dziękuje za linki
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 08:53
Remi55 po zrobieniu drzwi i zostawieniu głośników oryginalnych jest lepiej w kwestii basu oraz plastikowych "trzasków", tylko tyle. Czemu blaupukty to porażka... no bo można kupić lepiej w tej cenie a nawet niższej ( ARN ) ale nie znaczy to, że zagrałyby gorzej od roverowskich bo tak by nie było. Zagrałyby lepiej zarówno dół jak i górę ( przede wszystkim ).
Myślę że w przypadku głośników to nie ma co oszczędzać bo po pewnym czasie zacznie Ci brakować basu sopranu itp. i trze będzie rozbierać znowu boczki. Ja w pierwszej kolejności wymieniłem radyjnko - Blaupunkt MP 57 queens (4x50 USB na kabelku, opuszczany panel no i duży wyświetlacz wielokolorowy - można ustawić pomarańczowy identyczny jak na desce R200) po wymianie radja zauważyłem wielką różnice już na seryjnych głośnika. Potem uzbierałem kaski i kupiłem (oklepane na forum) helixy db 62.1 i wygłuszyłem porządni drzwi. Powiem tak - radyjko 4x50 (w rzeczywistości 4x22W) helixy i wygłuszenie daje naprawdę świetny dźwięk. Za helixami przemawia również idealnie pasujący gwizdek (zresztą 25mm) w seryjne miejsce. Wszyscy mi odradzali blaupunkty ale jestem bardzo zadowolony. Bez żadnych wzmacniaczy ciągania kabli itp. wszystko na seryjnych kablach i w zupełności wystarczy - ludzie pytają czy mam tube w bagażniku:)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 23:23
michone napisał/a:
a ja bym go kupil.
Ty,co proponujesz tylko JL,Alpiny,kenwood,Rockford.F i inne wyższe marki (niestety ale nigdy nie widziałem proponowanych przez Ciebie "NN" bo do tych zalicza się ten gierek)Dla mnie to tak jak bym kupował "Buszmana" z alledrogo
Kupiłbyś Gelharda
Teraz to już tylko chyba jaja Są
Kiedyś kupowało się takie cudaki,ale teraz można to przecież zastąpić innym sprzętem.
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Ty,co proponujesz tylko JL,Alpiny,kenwood,Rockford.F i inne wyższe marki (niestety ale nigdy nie widziałem proponowanych przez Ciebie "NN" bo do tych zalicza się ten gierek)Dla mnie to tak jak bym kupował "Buszmana" z alledrogo
Kupiłbyś Gelharda
Teraz to już tylko chyba jaja Są
Kiedyś kupowało się takie cudaki,ale teraz można to przecież zastąpić innym sprzętem.
poczytaj na temat marki a pozniej sie wypowiadaj. Za 80zl bym go kupil bez zastanowienia. MIeli pare klockowz serii prestige nawet nawet.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 11:28
michone napisał/a:
poczytaj na temat marki a pozniej sie wypowiadaj
A więc tak,Marka Gelhard przyjechała(dosłownie)do Polski w latach 90-tych razem z tymi pseudo "niemieckimi tuningami,poczym handlarze(czyt.przedstawiciele) zciągali sprzęt z auta i sprzedawali dalej na naszym rodzimym rynku
Ta marka w Niemczech jest(a raczej była) jak First albo Boschmann w Polsce i sprzedawana była w marketach typu aldi
No i do tej marki niestety ale zaufania mieć nie będe(kilka lat mieszkałem u Niemców i handlowało się tym i owym)
Wczesniej po przeczytaniu dwóch wątków jakiegoś forum CA nie Chciałeś nic powiedzieć na temat Fusion-a z Angli(a raczej Byłeś na nie ),A ja Ci powiem że ten Fusion to MEGA lepsza produkcja niż Gelhard-który z jakiegoś powodu zaprzestał produkcje.
A co do ceny,to właśnie Fusiona też Dostaniesz za małe pieniądze(co wynika z nie znajomości firmy na Polskim rynku).
Z jednym się z Tobą zgodze,za te 20 ojroków to tak po namysłach też bym go kupił i wrzucił na alledrogo(znalazł by się napaleniec i zarobił bym z 50 złociszy
Pozdrawiam.
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum