wiem tyle ze sa w moim miescie ale oni tylko montuja niby orgianly tzn chodiz o to ze jak auto mialo w obcjach xeony to jest tak mozliwosc ze ci zaloza bo maja takie lamp a nie robia przerobki lamp mam nadzie ze wiesz o co chodzi
chociaz jakos cos mi sie nie wydaje bo jeszcze nie widzialem zeby astra I miala w obcjach xeony toc to za nowy wynalazek jest wiec albo oni tez robia ale tylko do wybranych aut
hej wszystkim
chciałbym się wtrącić w rozmowę jeśli można po pierwsze szykuje sie do zakupu roverka, ale nie o tym chciałem powiedzieć tylko o samych ksenonach, których temar dotyczy. otóż mam jeszcze fiata bravo i jakiś czas temu założyłem sobie w nim własnie ksenony, ale troche poszalałem i kupiłem takie lepsze z Well dona (well-done.pl). szczerze? efekt widoczności na drodze szczególnie w nocy mega zaje*****y! ważne też, że zestaw ten ma wszystkie papiery licencyjne itd
mój kumpel załyżył sobie jeszcze przede mną jakiś chiński bubel i teraz co miesiąc jeździ na reklamacje bezsensowne (nie ma to jak uczyć się na czyichś błędach:P)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 20:00
meniks napisał/a:
ważne też, że zestaw ten ma wszystkie papiery licencyjne itd
taaaa a świstak zawija w te sreberka.........jedyną licencje jaką mają te zestawy z chin to licencja na zabijanie nadjeżdżających z przeciwka......... o Panie że Ty to widzisz i nie grzmisz...........
p.s.
panowie klubowicze i moderatorzy może by tak wprowadzić do regulaminu zakaz rozpoczynania temaów na forum które dotycza modyfikacji auta niezgodnych z prawem i zagrażających innym uczestnikom drogi ? czasami się tu czuje jak na forum golfa................
ważne też, że zestaw ten ma wszystkie papiery licencyjne itd
taaaa a świstak zawija w te sreberka.........jedyną licencje jaką mają te zestawy z chin to licencja na zabijanie nadjeżdżających z przeciwka......... o Panie że Ty to widzisz i nie grzmisz...........
p.s.
panowie klubowicze i moderatorzy może by tak wprowadzić do regulaminu zakaz rozpoczynania temaów na forum które dotycza modyfikacji auta niezgodnych z prawem i zagrażających innym uczestnikom drogi ? czasami się tu czuje jak na forum golfa................
ale niektórzy z Was panikują ... skoro są zestawy, które posiadają licencje, które dopuszczają je do użytkowania na drogach UE to w czym problem? kolega wyżej dobrze pisze, że firma well done ma wszystkie tego typu papiery i z tego co mi sie wydaje to taka firma nie pozwoliła by sobie na ryzykowanie z prawem
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 12:07
donises napisał/a:
ma wszystkie tego typu papiery
-jakie ma "papiery" ?
nie rozumiesz prostej sprawy -każdy reflektor jest homologowany z danym żródłem światła-np w toldeo straym to było h1 +h1,jeśli zamiast żarówki załozysz sobie xenon,albo h3 to reflektor traci homologacje automatycznie.......
abstrachujac juz od aspektów prawnych,powiem tylko tyle że w reflektorach z soczewką te xenony HID działają jeszcze jako tako (idzie ustawić tak by nie oslepiały i idzie ustawić tzw.granice światło-cień),natomiast w refl.jakie ma r200/r400/r25/r45 (odbłyśnikowych) to po załozeniu takiego zestawu dla nadjeżdżających z naprzeciwka to jest poprostu dramat,mówcie co chcecie,ale tak poprostu jest.......
p.s.
jak mają wszystkie "papiery" to zróbmy tak -załóz sobie ten zestaw i pojedziemy na "przegląd",przed przeglądem POWIEMY panu diagnoście że masz to założone i POKAŻEMY mu te "papiery"-jak przegląd przejdzie to ja ci za niego zapłacę , ok ?
Ostatnio zmieniony przez tetryk Sro Kwi 08, 2009 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum