Wysłany: Pią Sty 09, 2009 21:23 [All R 2.0iDT] Tani ale nowy oryginalny przeplywomierz BOSCH
Witam!
Mój post jest w sumie w celu informacyjnym.
Otóż każdy wie że przepływka BOSCHa o nr 0 280 218 012 jest bardzo droga, wiem po swojej przepływce że jest tam wkład F 00C 2g2 030 więc poszperałem troche w sieci i dowiedziałem się że z identycznym wkładem jest przepływomierz od opla astry II 1.7d numer przeplywki BOSCH 0 281 002 180 i zakupiłem o to właśnie ten przepływomierz za 268zł na allegro ( http://allegro.pl/item524...stra_bosch.html ) i faktycznie był ten sam wkład, wiec przełożyłem tylko ten wkład i teraz śmigam na nowym oryginalnym przepływomierzu za dużo mniejsze pieniądze. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 21:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokładnie tak jak piszesz, dużo szukałem w internecie i nawet dzwoniłem do właściciela opla co sprzedawał przepływomierz i podał mi dokładnie ten sam co miałem w moim starym przepływomierzu od rovera czyli F 00C 2g2 030
Dynamika super, różnica jest bardzo odczuwalna w porównaniu z zepsutą przepływką, a spalanie w normie tzn w cyklu mieszanym pali mi ok 6,2 litra a super oszczędnie to nie jeżdżę.
Praktis przepływka w SDI ma cztero pinowe gniazdo a w iDT pięcio
Cultus, a mógłbyś powiedzieć jak przełożeniem tego wkładu? Jakieś banalnie proste czy trzeba się namęczyć? Bo nawet nie mam dłuższej chwili jak jest widno, żeby wymontować przepływkę
Mam cały komplet Torxów, więc żaden problem któryś podpasuje.
Nie mogę znaleźć starej przepływki Boscha... Czy do obudowy od zamiennika wkład normalnie wejdzie? Chyba nie powinny się od siebie różnić.
Kupię ten Oplowski przepływomierz, tylko boję się, że nie może mi nie podejść w jakiś sposób pod obudowę od zamiennika (niestety stary oryginalny gdzieś posiałem). I tu moja ogromna prośba. Czy w razie czego ktoś ma niepotrzebny zepsuty przepływomierz Boscha i mógłby mi go użyczyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum