Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 21:23
Biernik20 napisał/a:
a skad wiesz kiedy wymienić olej po zużyciu mieszka czy kierownicy bądź foteli czy po stanie licznika
Olej wymienia się co ileś tysięcy kilometrów a nie przy konkretnym przebiegu. Więc jaka różnica czy wymieniasz przy stanie 100 tys czy 250tys? Jak dla mnie sprawa śmierdząca mocno...
tłumacze sie bo zaraz pomyślicie ze jakiś szacher macher robię... tylko chce mieć mniejszy stan licznika, ale jesteście dociekający matko boska uparci niemożliwie wysoko śmierdząca sprawa hehe dobra chce mieć i już mam taki kaprys i chciałem wiedzieć jak to się robi i czy można to zrobić samemu moja sprawa czy będę miał 250 tyś czy 100 tyś ...
ciekawy jestem ilu z was jest aż tak pewnych w 100% pewnych swojego stanu licznika phi
wiem ze to dziwne ale cofanie licznika jest zupełnie legalne , nie legalne jest robienie tego by oszukać kupującego i tak jest w prawie , licznik mechaniczny możemy tylko cofnąć mechanicznie i to na dwa sposoby. Pierwszy to przez rozebranie i poskładanie tarcz w dowolnej konfiguracji a drugi to przez cofnięcie ale tylko tej skrajnej tarczy na dowolną liczbę i bez problemu to się robi odginając ją tak aby nie haczyła o nic . słyszałem o sposobie podłączenia końcówki stomatologicznej do linki licznika lub przez impulsator ale matematykę lubię i bez specjalnych obliczeń widzę że jeśli to by działało do przekręcenie licznika do danej wartości zajęło by miesiące
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 17:33
drlubicz napisał/a:
wiem ze to dziwne ale cofanie licznika jest zupełnie legalne , nie legalne jest robienie tego by oszukać kupującego i tak jest w prawie , licznik mechaniczny możemy tylko cofnąć mechanicznie i to na dwa sposoby. Pierwszy to przez rozebranie i poskładanie tarcz w dowolnej konfiguracji a drugi to przez cofnięcie ale tylko tej skrajnej tarczy na dowolną liczbę i bez problemu to się robi odginając ją tak aby nie haczyła o nic . słyszałem o sposobie podłączenia końcówki stomatologicznej do linki licznika lub przez impulsator ale matematykę lubię i bez specjalnych obliczeń widzę że jeśli to by działało do przekręcenie licznika do danej wartości zajęło by miesiące
masz racje jest to calkowicie legalne wedlug polskiego prawa mozesz sobie miec na liczniki ile chcesz. nielegalne staje sie to wtedy kiedy wiesz o tym i przy sprzedazy auta nie poinformujesz kupojacego o tym nielegalnym procederze:)
słyszałem o sposobie podłączenia końcówki stomatologicznej do linki licznika lub przez impulsator ale matematykę lubię i bez specjalnych obliczeń widzę że jeśli to by działało do przekręcenie licznika do danej wartości zajęło by miesiące
o podobnym sposobie słyszałem na systematyczne małe zwiększanie przebiegu aby potem odlać służbowe paliwo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum