Wysłany: Pon Mar 09, 2009 21:02
Brt napisał/a:
Czy smar miedziowy źle wpływa na gumę, to nie wiem ...
odwrotnie , to guma , a raczej związki siarki w gumie żle wpływają na Cu i dlatego np. w kablownictwie stosuje się separatory. Tutaj to jest bez znaczenia.
Panowie takie pytanie? Jakie sa wasze opinie o tarczach TRW? i jakie do tego najlepiej klocki by podeszly? rowniesz TRW? czy jakiejs innej marki.
Slyszlaem, ze sa przyzwoite lecz piszcza.
Skolei najfajniej by bylo zdecydowac sie na tarcze+klocki od ATE ktore nie piszcza ale cechuja sie ciut wyzsza cena od TRW...
Prosze o opinie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Panowie takie pytanie? Jakie sa wasze opinie o tarczach TRW? i jakie do tego najlepiej klocki by podeszly? rowniesz TRW? czy jakiejs innej marki.
Slyszlaem, ze sa przyzwoite lecz piszcza.
Skolei najfajniej by bylo zdecydowac sie na tarcze+klocki od ATE ktore nie piszcza ale cechuja sie ciut wyzsza cena od TRW...
Prosze o opinie
Ja mam klocki Lucas/TRW i tarcze Brembo. Klocki nie piszczą. Przy wymianie grzbiety pokryłem cieniutką warstwą smaru miedziowego.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
PTE, a jak sie spisuja tarcze brembo? slyszalem, ze ostatnimi czasy z brembo zrobil sie syf i gdy nagrzeja sie i wjedziesz w kaluze to odrazu sie zwichrzaja i pozniej masz bicie na kierownicy?
Aktualnie na jakis starych tarczach mam bicie czasami i przyznam, ze nie pokoi mnie to zjawisko
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 16:18
Wyiana klocków to prosta rzecz . Klocki są różne w MG ZR. Do mojego ZR160 pasują od Accord 98r. Do mniejszej pojemności są inne. O ile dobrze się orientuję to są 3 rodzaje klocków. Osobiście lubię Textara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum