Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 10:59 Chyba tego jeszcze nie bylo !
Tak mnie cos dzisiaj trzepnelo aby zapytac o staz zywota kolezanek i kolegow na tym swiecie.
kolezanki moga podac staz obowiazujacy w dniu 01.04.
Tak pyam bo jak zauwazylem ten stan jest nieco obowiazujacy na zlotach, przyjajmniej tych ogolnopolsich. Zauwazylem wachania czy zwrocic sie przez "ty" czy pan i w wiekszosci nastepowal zwrot "pan" co w moim przypadku chcialbym aby tak nie bylo.Zdaje sobie sprawe, ze jestem juz "stary" ale ja sie tak nie czuje, stad to pytanie . Pozdrawiam. Jakby ktos mial jakies waty odnsnie zwracania sie to moze w najgorszym wypadku powiedziec np. "ej ty zetes", bede wszechrad, ok.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 10:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja podchodze do tego na zasadzie komunikowania sie na radiu CB
Tam wszechobecny jest zwrot kolego/kolezanko bez patrzenia na wiek, bo tak na prawde ludzie sie nie widza - tylko slysza. Tutaj jest podobnie, co z reszta w innym watku poruszal kolega Jarek. Nie wiem czesto z kim rozmawiamy/piszemy tu na forum.
Na zlocie, o tyle o ile do Ciebie zetes jestem w stanie sie odezwac w te slowa "Co tam u Ciebie slychac?", o tyle juz do Twojej malzonki nie umialbym byc tak bezposredni.
To wynika tylko i wylacznie z szacunku do osob starszych ode mnie.
W kontaktach z klientami swoimi, jesli czuje ze klient jest w moim wieku lub mlodszy, staram sie nie wprost ale kulturalnie przejsc z formy Pan na forme per Ty.
Pozdrawiam,
Ps.
Ja oczywiscie, tez nie lubie jak sie ludzie do mnie zwracaja na Pan
Z reszta juz wladze unii cos kombinowaly, zeby pozbyc sie tych grzecznosciowych form przy kontaktach miedzy soba. Czyli moge do prezydenta powiedziec smialo "Lechu, co ty k..a robisz?"
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Na zlocie, o tyle o ile do Ciebie zetes jestem w stanie sie odezwac w te slowa "Co tam u Ciebie slychac?", o tyle juz do Twojej malzonki nie umialbym byc tak bezposredni.
Jezeli to bedzie problem to zostawie ja nw domu i bede przyjezdzal sam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 11:30
'86.... ach ta młodość....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
To wynika tylko i wylacznie z szacunku do osob starszych ode mnie.
MaReK napisał/a:
Jezeli to bedzie problem to zostawie ja nw domu i bede przyjezdzal sam
zetes, generalnie za to w imieniu Twojej małżonki strzelam focha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum