Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
chce kupić nowe głośniki na tył ,i takie pytanie ..jak wymontować stare?czy trzeba ściągać tylnią półkę ,czy podważyć samą plastikową kratowniczkę//nie wiem jak fachowo sie to nazywa//i wtedy próbować odkręcac .. bo, od strony bagażnika nie da sie chyba ich wyjąc ,z tego co widzę, wychodzą jakby od wnętrza pojazdu
proszę o porady
dzięki z góry
_________________ yo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 16, 2011 22:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chce kupić nowe głośniki na tył ,i takie pytanie ..jak wymontować stare?czy trzeba ściągać tylnią półkę ,czy podważyć samą plastikową kratowniczkę//nie wiem jak fachowo sie to nazywa//i wtedy próbować odkręcac .. bo, od strony bagażnika nie da sie chyba ich wyjąc ,z tego co widzę, wychodzą jakby od wnętrza pojazdu
proszę o porady
dzięki z góry
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 18:36
sedan..
_________________ yo
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 18:39
pabloroverek napisał/a:
sedan..
no to ja u siebie moge bez problemu odkrecic od bagaznika a potem je mozna rozbroic z siatki maskujacej bo w przeciwnym wypadku mozna zrobic krzyde tej siatce
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 19:59 ]
Jeśli chcesz wyciągnąć głośnik, odkręć od spodu 3 śruby i powinien wyjść z maskownicą do środka auta (przez półkę do góry). Wtedy będziesz widział gdzie są zatrzaski od maskownic i zdejmiesz je bez uszkodzenia plastiku. Powodzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 19:59 ]
Jeśli chcesz wyciągnąć głośnik, odkręć od spodu 3 śruby i powinien wyjść z maskownicą do środka auta (przez półkę do góry). Wtedy będziesz widział gdzie są zatrzaski od maskownic i zdejmiesz je bez uszkodzenia plastiku. Powodzenia
a ja sie podlacze i zapytam co chesz zapodac bo ja w tym tygodniu chce kupic ale do konca nie jestem zdecydowany co to ma byc
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:17
BoloSr, przez moment chciałem Helixy, ale nie potrzebuję z tyłu zestawu odseparowanego (gwizdki odpadają, zwrotnice bym zostawił). Najchętniej wrzuciłbym STX'y które polecał w wątku z linka kolega michone. Ale jestem na 99% pewien, że nie da rady zakryć ich fabrycznymi maskownicami Obecnie zastanawiam się nad Hertz'em DSK/ESK, Rainbow SLX/SAX, ostatecznie w miarę budżetowe, dwudrożne Alpine (modelu z czapy sobie nie przypomnę). Najchętniej byłby SUB+AMP, ale nie mam na to miejsca i nie chcę później ładować się w wygłuszanie auta...
Znajomy pracuje w Media Markcie, więc któregoś dnia wybiorę się na odsłuch i może się na coś zdecyduje. Jak jeszcze kolega zrobi mi jakąś dobrą promocję to będzie pięknie
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:20
odkręciłem nakrętki od str.bagażnika
zdjąłem plastikowe maskownice kolumn,delikatnie dało rade je odkleic
i myślałem ,że poprostu trza głośniki wypchnąć do wnętrza samochodu,,,a tu dupa..
blokuje półka,,,czyli głośniki są pomiędzy półką //której nie da rady, tak odkształcić by wyjąć głośnik//,a mocowaniem od str.bagażnika,,i taki to wynalazek ,że chyba bez ściągania półki sie nie obędzie
_________________ yo
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:23
czyli na tyl polecasz dac minibasy a na przod odseparowane helixy ?
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 20:24 ]
pabloroverek napisał/a:
odkręciłem nakrętki od str.bagażnika
zdjąłem plastikowe maskownice kolumn,delikatnie dało rade je odkleic
i myślałem ,że poprostu trza głośniki wypchnąć do wnętrza samochodu,,,a tu dupa..
blokuje półka,,,czyli głośniki są pomiędzy półką //której nie da rady, tak odkształcić by wyjąć głośnik//,a mocowaniem od str.bagażnika,,i taki to wynalazek ,że chyba bez ściągania półki sie nie obędzie
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:28
pabloroverek, a nie jest tak jak na tym zdjęciu - http://images35.fotosik.pl/21/f9ce9ca53910135b.jpg ?
Może poprostu ten materiał się w jakiś sposób powinął i to on blokuje? Spróbuj delikatnie podważyć głośnik na całej średnicy nożem lub szerokim śrubokrętem. U mnie jest jeszcze taka okrągła uszczelka dookoła kosza głośnika, która (jak przypuszczam) pod wpływem śrub dociskających głośnik, jak również wpływem temperatury i czasu naprawdę mocno przykleiła głośnik do blachy. Z przednimi głośnikami miałem podobnie - trzeba było je odrywać od blachy, tak się przykleiły
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 20:31 ] BoloSr, jakbym miał wygłuszone drzwi z przodu, byłoby wprost idealnie Na moje oczekiwania Helixy naprawdę fajnie grają, przy głębszym basie potrafi odezwać się tapicerka drzwi IMO jest to zakup wart swojej ceny. Wiem również, że idealnie byłoby z wygłuszeniem drzwi i wzmacniaczem
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:41
[quote="Mixtated"]pabloroverek, a nie jest tak jak na tym zdjęciu - http://images35.fotosik.pl/21/f9ce9ca53910135b.jpg ?
Może poprostu ten materiał się w jakiś sposób powinął i to on blokuje? Spróbuj delikatnie podważyć głośnik na całej średnicy nożem lub szerokim śrubokrętem. U mnie jest jeszcze taka okrągła uszczelka dookoła kosza głośnika, która (jak przypuszczam) pod wpływem śrub dociskających głośnik, jak również wpływem temperatury i czasu naprawdę mocno przykleiła głośnik do blachy. Z przednimi głośnikami miałem podobnie - trzeba było je odrywać od blachy, tak się przykleiły
własnie jest inaczej, niż na zdjęciu które dołaczyłes ..
na zdjęciu widać ,że głośnik jest jakby na profilu z półki,czyli bez problemu wyjdzie do góry..
u mnie brzegi głośnika są pod półką,//tak jakby najpierw był włożony głośnik a na niego półka i przykręcane//i ten profil jest tak twardy ,że nie ma możliwości podważać go i próbować wtedy wyciągać ..
gdyby udało mi sie wymontować głośnik ,to założe go właśnie tak jak na zdjęciu,,,a nie pomiedzy półką a mocowaniem głośnika od str.bagażnika
swoją drogą to szlag mnie trafia ,żeby z taką pierdołą sie tyle motać:(
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:45
pabloroverek, najlepiej jakbyś zrobił i wrzucił tu foto - coś wtedy zaradzimy
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 19:46
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 20:31 ] BoloSr, jakbym miał wygłuszone drzwi z przodu, byłoby wprost idealnie Na moje oczekiwania Helixy naprawdę fajnie grają, przy głębszym basie potrafi odezwać się tapicerka drzwi IMO jest to zakup wart swojej ceny. Wiem również, że idealnie byłoby z wygłuszeniem drzwi i wzmacniaczem [/quote]
ja inaczej nawet nie zalozylbym glosnikow jezli bym nie wygluszyl drzwi mnie sie tylko rozchodzi o tyl co zapodac: minibasy czy 2 drozne glosniki bo zestaw odseparowany an tyl odpada
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:13
BoloSr napisał/a:
ja inaczej nawet nie zalozylbym glosnikow jezli bym nie wygluszyl drzwi mnie sie tylko rozchodzi o tyl co zapodac: minibasy czy 2 drozne glosniki bo zestaw odseparowany an tyl odpada
Jeśli nie chcesz na nowe głośniki zakładać fabrycznych maskownic, tylko te do nich dołączone to IMO STX'y to niezła propozycja. Jeśli org. maskownice muszą zostać, to w grę wchodzą raczej dwudrożne. Typowe midbasy należało by wspomóc wzmacniaczem, żeby to dobrze zagrało. Najlepiej podjedź gdzieś gdzie można posłuchać kilku(nastu) głośników i napewno coś dobierzesz pod siebie Polecam również odbyć taką wycieczkę z własną płytką (audio, nie mp3), wtedy dobierasz pod rodzaj muzyki, której słuchasz.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:18
Mixtated napisał/a:
BoloSr napisał/a:
Jeśli nie chcesz na nowe głośniki zakładać fabrycznych maskownic, tylko te do nich dołączone to IMO STX'y to niezła propozycja. Jeśli org. maskownice muszą zostać, to w grę wchodzą raczej dwudrożne. Typowe midbasy należało by wspomóc wzmacniaczem, żeby to dobrze zagrało. Najlepiej podjedź gdzieś gdzie można posłuchać kilku(nastu) głośników i napewno coś dobierzesz pod siebie Polecam również odbyć taką wycieczkę z własną płytką (audio, nie mp3), wtedy dobierasz pod rodzaj muzyki, której słuchasz.
no to wiem co bedzie w takim razie a maskownica orginalna ma byc bo nic tam innego nie podpasuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum