Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:21 [R600] Problem z vacum lub servo
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
Mam mały dylemat, lekko cieknie mi z vacum pompy. Obecnie trwaja poszukiwania wycieku. Wydaje mi się także, że mam dość twardy pedał hamulca. Co wiecej zrobiłem mały test: pedał hamulca wciśnięty na zgaszonym silniku, odpalam auto wciąż trzymając wciśnięty pedał hamulca i nic się nie dzieje, pedał nie idzie w dół ... jak stał tak stoi. Auto hamuje, aczkolwiek, wydaje mi się, że muszę dość dużej siły używać, tak jakby słabe było wspomaganie
Wężyki idące od vacum do servo wyglądają na szczelne. Po odpięciu wężyka z vacum i odpaleniu autka, vacum pyrka i zasysa, czyli podciśnienie tworzy. Teraz moje pytanie: jak mocno ma to ssać ? chętnie podpiął bym vacuometr i to sprawdził, więc będę wdzięczny za info jakie ma tam być podciśnienie.
Chciałem także ściągnąć wężyk zaraz za zaworkiem zwrotnym (tym przed EGR) żeby zobaczyć czy nie jest to może jego wina, ale niestety na parkingu mi się to nie udało, a nie chciałem go połamać Do weżyka przy servo troszkę słaby dostęp, więc nawet się za niego nie zabierałem na obecną chwilę
Czy macie może jakiś pomysł, co jeszcze można na szybko sprawdzić ? co może być przyczyną ? i jak sprawdzić servo ?
_________________ pozdrawiam Skiba
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:31, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kurcze chyba kolega nam nie napisze. Może ktoś ma starą i nie potrzebną pompe Vacum i mógłby sprawdzic czy jest tam jakis o-ring, jak będziemy wiedziec jaki rozmiar to bez problemu można dorobic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum