Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:32 [R416] Silnik dławi się, gubi zapłony, szarpie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mam Rovera 1,6si.
Silnik to 1.6 16v.
I mam problem silnik na wolnych obrotach dławi sie wpada w wibracje i ewidentnie gubi zapłony. Podczas jazdy na wolnych obrotach do 2500 czasami masakrycznie szarpie.
Ale czasami nie ma tego efektu.
Pogoda nie ma znaczenia ani paliwo lpg czy pb.
Wymienilem swiece i wn, mam zamiar wymienic kopolke i palec chociaz wydaje mi sie ze ich stan jest oki.
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?????
Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Maj 20, 2011 23:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam to samo byłem na warsztacie i nic nie znaleźli wymienili tylko świece i jest trochę lepiej ale tylko trochę w zeszłym tyg wymieniłem kopółke ale nie pomogło pod koniec tego tyg wymieniam cewkę palec w kopółce i zobaczymy ew jeszcze wsadze nowe kable wn a jak nie to pokombinuję z sonda lambda
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 20:03 Re: [Rover 416si] silnik dławi się, gubi zapłony, szarpie
TomekBugajski napisał/a:
Witam
Mam Rovera 1,6si.
Silnik to 1.6 16v.
I mam problem silnik na wolnych obrotach dławi sie wpada w wibracje i ewidentnie gubi zapłony. Podczas jazdy na wolnych obrotach do 2500 czasami masakrycznie szarpie.
Ale czasami nie ma tego efektu.
Pogoda nie ma znaczenia ani paliwo lpg czy pb.
Wymienilem swiece i wn, mam zamiar wymienic kopolke i palec chociaz wydaje mi sie ze ich stan jest oki.
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?????
Prosze o pomoc
witam ja mam ten sam problem tylko w moim przypadku tylko na LPG. sonde wymieniłem, świece, kable 2X, kopułke i palec, wyczyściłem prawie wszystko (oprócz przepływomierza) i nic nie pomogło. w piątek jade do gazownika bo mnie już coś bierze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum